Злото се връща под формата на фин прах, хвърлен срещу

...
Злото се връща под формата на фин прах, хвърлен срещу
Коментари Харесай

Доброто се връща? „Бумерангът на доброто“ съществува!

„ Злото се връща под формата на тънък прахуляк, хвърлен против вятъра “ – по този начин е казвал Буда. У нас връщането на злото нормално се назовава „ бумеранг “.

При това самият изверг не вижда никаква причинност, стартира да злобее още повече, откакто злото се е върнало назад при него.

Но също се връща като бумеранг! И този, който прави положително, по същия метод не вижда взаимовръзката. Понякога е доста гадно на положителния човек: употребяват го, не го щадят,  отплащат му се с черна непризнателност … Но в действителност положителното се връща доста бързо; даже незабавно!

Ако сте направили даже и напълно мъничко положително дело, в кръвта ви се отделят потребни хормони. Те укрепват имунната система и удължават живота. Вие не чувствате това, само че вашият организъм е получил доза от най-хубавите и най-полезни хормони. Подобрено въодушевление, усъвършенствано здраве.

Така е замислено от природата; тя незабавно награждава този, който е показал добрина и алтруизъм. В последна сметка, този човек е потребен за обществото, той извършва социална задача, той е нужен! Нека да се усеща добре и да живее дълго!

Добрата постъпка усъвършенства и настроението. Никой няма да узнае за вашето положително дело, само че вие знаете. И самочувствието ви се усъвършенства неотложно. Сега е по-лесно да се преодоляват компликациите и да се съумява. По-лесно е да се харесате на другите и да им влияете. И доста по-малка е вероятността да се разболеете от меланхолия. Защитата ви против рецензии и злоба също ще се усъвършенства …

Тези процеси се задействат неотложно. Вашето положително ви лекува незабележимо; също по този начин ви и пази. А подсъзнанието чака своето заплащане за положителното, даже в случай че умишлено не чакаме нищо и сме работили скрито, да вземем за пример.

Но ние сме присъединили процеса на взаимоотношение със света, направили сме някаква постъпка, акт, деяние, което сигурно ще има последици. И нещо положително ще се случи с нас или с нашите близки. Може би, противоположното, няма да ни застигне нещо доста неприятно, което ни е заплашвало.

Но за това ние можем и да не разберем, по какъв начин младият мъж, който се е спрял с цел да помогне на една остаряла жена да се изкачи на тротоара. А пътят е хлъзгав! Междувременно, начело от покрива пада голям мразовит блок, висулка. Ако индивидът е вървял бързо, той нямаше да избегне удара от небето! Но той даже не е забелязал какво се е случило, той с всички сили е дърпал дебеличката бабичка с цел да и помогне да мине през хлъзгавото място …

Ние виждаме единствено това, което е явно. А и изводите ни не постоянно са верни. Но положителните каузи се връщат с порция „ хормони на здравето “, с подсилване на психическата отбрана, а от време на време и с изцяло явна премия. В нещо ненадейно ни е провървяло! Или може би сме избегнали ужасна заплаха или съществено заболяване?

Доброто може да се върне и на нашите близки; на тях също някой ще им помогне в ​​трудна обстановка. Или на нашите старци; само че ние може да не узнаем за това. Няма значение; по-важното е да се знае и да се има вяра, че бумерангът на положителното също се връща. Понякога по доста странни способи …

econet

Щастието може да бъде откраднато – злокобната технология на ограбването!

 

Могат да ви откраднат парите, да ви откраднат  колата. Но има и други полезности: обич, здраве, триумфи, благополучие. Те също могат да бъдат откраднати, по този начин са вярвали в древността. „ Да…

Цялата публикация

„ Надеждата е най-голямото зло! Тя удължава мъченията! „

 

Подготвили сме няколко забавни фрагмента от книги и изявленията с Ървин Ялом *. Разбира се, те са за любовта и самотата, живота и гибелта, за смисъла на нашето битие изобщо.…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР