Злополука на пътниците е задължителен вид застраховка, която трябва да

...
Злополука на пътниците е задължителен вид застраховка, която трябва да
Коментари Харесай

Експерт за катастрофата край Своге: 50 000 лв. е фиксираната сума, която се изплаща в пълен размер при настъпила смърт

Злополука на пасажерите е наложителен тип застраховка, която би трябвало да бъде подписана от превозвача. Има дребен набор от документи и процедурата е относително опростена в това всеки обиден да потърси обезщетение. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия Златина Стоянова от Асоциация за отбрана на застраховани и потърпевши при ПТП.

Припомняме - през вчерашния ден стана ясно, че една от огромните застрахователни компании е превела по 10 лева на трима наследници на две от жертвите при злополуката край Своге предишното лято.

"Има закрепена сума - 50 000 лева, която се изплаща в цялостен размер при настъпила гибел. Застрахователно сдружение "Бул Инс " отхвърли да заплати обезщетение, защото съгласно тях превозвачът е нарушил разпоредбите. 6 месеца застрахователната компания търсеше документ ", сподели още тя.

"Имаше подадена тъжба към Комисията по финансов контрол да прегледат случая и те да се произнесат, че има нарушаване и застрахователната компания би трябвало да преведе цялостния размер на компенсацията ", разкри Стоянова.

"Нарушението от страна на превозвача не касае наредбите, които уреждат връзките с потърпевши или близки на починали при ПТП ", приключи Златина Стоянова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР