Злочестата съдба на Кааван, най-самотният слон на света, който живееше

...
Злочестата съдба на Кааван, най-самотният слон на света, който живееше
Коментари Харесай

Най-самотният слон на света вече не е сам

Злочестата орис на Кааван, най-самотният слон на света, който живееше самичък и измъчван в зоологическа градина в Пакистан, провокира интерес по целия свят. Предизвика и интернационално възмущение, като обърна вниманието на обществеността към окаяното положение на зоопарка в Исламабад.
 Шер и акцията за избавяне на „ най-самотния слон на света “ в Пакистан
Шер се среща с „ най-самотния слон на света “

Съдбата му развълнува целия свят

Роден в Шри Ланка, слонът е подарен на Пакистан през 1985 година в символ на положителните връзки сред двете народи. През 1990 година към Кааван се причислява Сахели, която е доведена от Бангладеш. Спътницата на Кааван умира през 2012 година и от този момент слонът е самичък.

След акция за освобождението му, в която интензивно присъединяване взе и певицата Шер, Кааван беше изместен от Пакистан в Камбоджа. Резерватът в Камбоджа беше определен поради положителните условия и съществуването на екип от експерти.

Самото превозване на слон със аероплан не е лесна задача, на сходно нещо се е случвало единствено няколко пъти. Ето и единствено един факт: по време на седемчасовия полет на борда на съветски товарен аероплан са били нужни 200 кг храна.

Факт е обаче, че сега Кааван е измежду други слонове и се усеща все по-добре. Трогателни фрагменти, публикувани от организацията " Четири лапи " (Four Paws) демонстрират момента, в който Кааван и първият слон, който вижда, се изправят лице в лице, достигайки хоботите си през решетките на загражденията си за привет.

Това е първият контакт на Кааван с представител на личния му тип от осем години. " Най-после той ще има шанса да живее спокоен и естествен живот ", споделя представителят на организацията Мартин Бауер.

След като Кааван се приспособява към ситуацията, ще бъде пуснат в по-широк кръг от резервата, където има три женски слона. Планът е Кааван да се развъди, с цел да се запазят гените, написа Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР