Златото в четвъртък сутринта се понижава, поради оптимизма за предстоящите

...
Златото в четвъртък сутринта се понижава, поради оптимизма за предстоящите
Коментари Харесай

Златото поевтинява


Златото в четвъртък сутринта се намалява, заради оптимизма за идните търговски договаряния сред Съединени американски щати и Китай, сочат данните от търговията.
Августовският фючърс за златото на борсата в Ню Йорк Comex спада с 6,15 $ или с 0,43 % до 1409,25 $ за тройунция. Цената на фючърса за юли за среброто спада с 0,57 % до 15,207 $ за унция.

Инвеститорите в четвъртък отиграват опцията за това, че Съединени американски щати и Китай на срещата на G20 в Осака ще реализиран договореност, която ще постави завършек на траялата прекомерно дълго комерсиална война. Повод за тези очаквания са няколко вести от последните часове. Едната от тях е обвързвана с изявления в китайски медии, съгласно които Съединени американски щати и Китай са се договорили авансово да прекратят комерсиалната война и да разгласят мир по време на срещата на G20. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп също не изключи договорка, като разгласи несъмнено и заплашителния проект Б за нови спомагателни мита и прекъсване на търговията с Китай.

В случай обаче, че съглашение не бъде реализирано златото ще се върне към покачване.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР