Златото се търгува без ясна динамика, като играчите на пазара

...
Златото се търгува без ясна динамика, като играчите на пазара
Коментари Харесай

Златото остава колебливо след изявленията на шефа на Федералния резерв


Златото се търгува без ясна динамичност, като играчите на пазара към момента вършат преценка на мненията на новия ръководител на Федералния запас на Съединени американски щати Джеръм Пауъл, излиза наяве от данните от търговията.

Цената на априлския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк Comex се намали с едвам 0,1 $ – до 1318,5 $ за тройунция. Стойността на мартенския фючърс за среброто спадна с 1,45 % - до 16,31 $ за унция.

Председателят на Федералния запас на Съединени американски щати Джеръм Пауъл по време на изявлението си пред финансовата комисия на конгреса на Съединени американски щати съобщи, че обстановката на американската стопанска система, без значение от волативността на пазара остава удобна. Пауъл оповести и мнението на регулатора за това, че инфлацията в страната ще се усили до 2% средносрочно бъдеще.

Както означават анализаторите, неналичието на мощна реакция на пазара на злато след изявлението на Пауъл е била предстояща. „ Коментарите на Пауъл в огромна степен бяха предстоящи “, разяснява за MarketWatch шефът по вложения от Wolfpack Capital Jeff Wright. Според мнението на специалиста, безпокойството на ръководителя на Федералния запас за инфлацията е незадоволително обоснована. „ Инфлацията провокира някои опасения, само че това не е задоволително за четири покачване на лихвите “, счита той (става въпрос за лихвените равнища през 2018 г.).

През декември предходната година от Федералния запас предвидиха три покачване на лихвените равнища през 2018 година Някои от играчите на пазара, базирайки се на статистиката показаха очакване, че регулаторът ще увеличи лихвата четири пъти, напомнят анализатори. Златото е сензитивно към покачването на лихвата от страна на Федералния запас, защото се отразява в посока покачване на американската валута. Това от своя страна понижава цената на търгуваното в долари злато и води до намаляване при търсенето му от страна на вложителите, притежатели на непозната валута.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР