Как работят дистрибуциите на злато IRA? 3 неща, които трябва да знаете

...
Златото се превърна в популярна инвестиционна опция за тези, които
Коментари Харесай

Златото се превърна в популярна инвестиционна опция за тези, които търсят стабилна, надеждна възвращаемост и защита срещу нестабилност на пазара. Един интелигентен начин да инвестирате в този благороден метал е злато IRA.

В допълнение към обичайните ползи от инвестирането в злато, златните IRA предлагат атрактивни данъчни облекчения, които могат да намалят данъчната ви тежест и да ви позволят да запазите повече от вашите трудно спечелени пари. Но за да се възползвате максимално от тази инвестиция, трябва да знаете правилата, които да следвате. В противен случай можете да загубите пари от ненужни данъци и санкции.

Научете повече за IRA за злато с безплатен информационен комплект.

Как работи разпределението на IRA за злато? 3 неща, които трябва да знаете

Ето какво трябва да знаете за IRA разпределенията на злато, за да получите максимална финансова полза от вашата инвестиция.

Квалифицирани срещу неквалифицирани разпределения

< p>IRA тегленията попадат в две категории: квалифицирани и неквалифицирани разпределения. Квалифицираните разпределения са тегления, които отговарят на указанията на IRS и се извършват след навършване на 59 ½ години.

За традиционен IRA ще плащате данъци върху всяко разпределение, което правите, защото не плащате данъци, когато внасяте финансови средства. Ако разпространението е квалифицирано, това е всичко, което ще платите; ако не е квалифицирано, вие също ще платите 10% наказателен данък върху сумата, която теглите.

С Roth IRA вие плащате данъци върху средствата, когато ги внасяте, така че тези средства не са облагат се с данък, когато ги изтеглите. Въпреки това, ако приемете неквалифицирано разпределение от Roth IRA, ще платите данъци и 10% неустойка върху всички печалби, които сте направили от средства, които теглите.

Има някои изключения от това правило . Например глобата от 10% се отменя, ако използвате парите, за да купите първия си дом, да платите за висше образование и други цели.

Задължителни минимални разпределения (RMD)

Съгласно IRS правила, трябва да започнете да приемате необходимите минимални разпределения (RMD) от традиционна златна IRA на 72-годишна възраст. Вашата RMD сума се изчислява въз основа на вашата възраст и стойността на вашия акаунт. Неуспехът да вземете RMD може да доведе до неустойка от 25% от сумата, която трябва да изтеглите.

Roth gold IRA нямат изисквани минимални разпределения.

В натура срещу .разпределение на течности

Злато IRA държат физическо злато като свой основен актив. В резултат на това, когато правите теглене от вашата златна IRA, можете да го направите по един от двата начина.

Можете да изберете стандартно ликвидно разпределение на пари в брой под формата на чек, банков превод или ACH трансфер. Или можете да изберете разпределение в натура, при което получавате действителните златни кюлчета и монети. След това можете да ги съхранявате или продавате, както сметнете за добре.

Финансов съветник може да ви помогне да определите най-добрия тип разпространение, което да предприемете въз основа на вашите инвестиционни цели.

Заявете безплатно инвеститорски комплект днес, за да научите как златната IRA се вписва във вашата стратегия за пенсиониране.

Долната линия

Златните IRA могат да бъдат полезен инструмент за пенсиониране, но е важно да знаете как да вземете разпределения разумно. Като разберете различните типове разпределения, данъчните последици и съображенията относно времето, можете по-добре да вземате по-информирани решения и да извлечете максимума от своя акаунт.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР