Златото привлича дългосрочни инвеститори, които не вярват в способността на

...
Златото привлича дългосрочни инвеститори, които не вярват в способността на
Коментари Харесай

"Елана": Златото ще поскъпне заради икономическите рискове

Златото притегля дълготрайни вложители, които не имат вяра в способността на Федералния запас да избави американската стопанска система с намаляване на лихвите.

Инфлацията в България ще продължава да се усилва с мудни темпове заради вътрешни аргументи, измежду които е растежът на заплатите. Прогнозите на анализаторите на " Елана трейдинг " за втората половина на 2019 година удостоверяват, че рисковете пред световната стопанска система са на дневен ред, само че към момента не може да се приказва за идна криза. В България външните опасности могат да се усетят в стопанската система към края на годината, до момента в който инфлацията ще продължи растежа си.

" Важно е вложителите да понижат рисковите съставни елементи от вложенията си и да сортират разновидности с закрепен приход и компании с дълготрайна вероятност и рентабилност от дивиденти ", изяснява Цветослав Цачев, основен капиталов съветник в компанията.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Анализаторите удостоверяват, че златото ще пораства до края на годината и цената му ще доближи 1450 $ за тройунция. Според тях американските акции са пред риск от спадове, само че при понижаване на лихвите от Федералния запас са вероятни и огромни растежи. Експертите считат, че централните банкери ще се намесят изключително при огромни спадове на показателите.

Българската стопанска система резервира растежа си, инфлацията продължава да пораства

" Елана трейдинг " удостоверява прогнозата си, че през тази година икономическият напредък в България ще бъде 3%. Очакванията са световните опасности да стартират да се отразяват към края на годината. Инфлацията ще продължава да се усилва с мудни темпове заради вътрешни аргументи, измежду които е растежът на заплатите. Издадените разрешителни и новото строителство не престават да порастват с високи темпове, което ще докара до голямо предложение на жилища през идващите 2-3 години.

Портфейл от български акции на дивидентни и гъвкави компании дава вероятност за растеж

Българският фондов пазар от първото полугодие удостовери прогнозата за стабилизиране. Инвеститорите не престават да демонстрират желания към акциите с висок дял и положителни резултати, които дават вероятност за дълготраен напредък. Експертите на компанията обръщат внимание, че най-голямата конкуренция на Българска фондова борса остава строителството и мощните темпове на повишаване на парцелите, които отдръпнаха спекулативните и капиталови капитали от акциите. Рисковете пред недвижимите парцели обаче стават все по-големи с големите мащаби на новото строителство и покачването на цените, тъй че е въпрос на време тези капитали да стартират да се насочват и към акции в търсене на други възможности.

Златото ще пораства до края на годината

Дългосрочната картина на цената на златото става все по-позитивна, само че това е наклонност, която се развива от няколко години. Златото притегля дълготрайни вложители, които не имат вяра в способността на Федералния запас да избави американската стопанска система с намаляване на лихвите. Ценните метали може да си върнат статута на опция на парите и с това да привлекат повече купувачи. Другата им функционалност като застраховка от пазарния спад също ще способства за повишаване. Компанията резервира ценовата цел за златото до края на годината на 1450 $ за тройунция.

Петролът – сред 40 и 60 $

Анализаторите на сдружението не престават да чакат необятни придвижвания на цената на петрола в диапазон 40-60 $ до края на годината. През първата половина на годината акциите на петролните компании се показват малко по-добре от цената на суровината. Експертите показват, че те биха били по-добра опция за средносрочни покупки на равнища към 50 $ при позитивни упования за световната стопанска система и подминаване на възможна криза.

По-слаб $ до края на годината

Компанията резервира упованията си, че икономическите опасности ще доведат до напредък на еврото към равнището от 1.20 EUR/USD. Такова повишаване на еврото ще бъде част от по-дългосрочно придвижване в границите сред 1.05 и 1.25 EUR/USD през идващите две години. Основна причина са рисковете пред $ поради загубата на доверие в централните банкери и в способността им да съживят стопанската система, без да смъкват лихвата до нула и да печатат пари в големи мащаби.

Американските акции зависят от Фед

Американските акции могат да получат поддръжка единствено от намаляването на лихвите от Федералния запас, което вложителите към този момент регистрират. Централните банкери държат под око представянето на Уолстрийт и са пред алтернативата дали да разочароват вложителите (и президента Тръмп), или да създадат балон, който да е сравним с 2000 и 2007 година

Анализаторите на компанията поучават да се понижи делът на рисковите активи в капиталовия портфейл, като би трябвало да се включат повече акции с дивиденти от браншове, които не са чувствителни на икономическия спад. Анализаторите не изключват и опцията за огромно повишаване на показателите, провокирано от свалянето на лихвите от Федералния запас. Според тях при този сюжет софтуерният бранш ще завоюва най-вече. Експертите разясняват, че упованията на вложители за няколко понижения на лихвите от страна на Фед няма да се изпълнят и че изключителни дейности биха се подхванали, в случай че забележим спад от 25% на показателя S&P 500.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР