Златото поскъпна до историческия рекорд от 1944,71 долара за тройунция.

...
Златото поскъпна до историческия рекорд от 1944,71 долара за тройунция.
Коментари Харесай

Финансист: Пандемията доведе до спад в производството на злато

Златото нарастна до историческия връх от 1944,71 $ за тройунция. Пандемията докара до понижение на производството на злато и последният растеж, който видяхме от тази седмица, се дължи на новината, че в Америка ще намалее доста издаването на златни и сребърни монети, което докара до това щурмуване на върховете, тъй като хората се ентусиазираха да търсят злато в последния миг преди да намалеят доставките и търговията с действителния метал. Това разяснява за БНР финансовият анализатор Цветослав Цачев.

"Причината е, че следва едно съвещание на Федералния запас, в което за поредeн път ще се приказва за тласъци, ще се приказва за отпечатване на пари, чака се инфлация след време заради тези аргументи и това е една от главните аргументи за растежа на златото покрай 2000 $, което виждаме през последните няколко месеца ", акцентира Цветослав Цачев.

Рекордно висока цена на златото

Големите вложители са били малко по-предпазливи през последните няколко месеца, добави специалистът.

"Факторът терзание в вложителите и това, че те желаят да се хеджират от рисковете - това го следим в действителност няколко седмици, да не кажа повече от два месеца, макар че през същото време американският фондов пазар е на безспорни върхове. Може би би трябвало да прибавим и обстоятелството, че Централните банки са доста огромни купувачи и то по-скоро Централните банки на страни като Русия, като Китай, те купуват доста злато, разпродават долари ", добави финансовият анализатор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР