Златото отдавна се смята за безопасна и надеждна инвестиция. Независимо

...
Златото отдавна се смята за безопасна и надеждна инвестиция. Независимо
Коментари Харесай

4 интелигентни хода за инвестиране в злато, които начинаещите трябва да направят

Златото от дълго време се счита за безвредна и надеждна инвестиция. Независимо дали е под формата на украшение, кюлче или монета или просто във вашия IRA, златото има доста преимущества за вложители от всички възрасти. Въпреки това, като всички вложения, има по-добри способи за метод към благородния метал от други. Тези подходи е изключително значимо да се знаят за начинаещи, които може да не знаят толкоз доста за златото, колкото някои по-сръчни и по-опитни вложители.

Като схващат тези нюанси — и като ги ползват към бъдеща инвестиция в злато — начинаещите ще подобрят възможностите си да усилят оптимално възвръщаемостта си. Те също по този начин ще схванат рестриктивните мерки на вложенията в злато, като по този метод ще подобрят разбирането си за по-широката икономическа среда.

Започнете, като проучите вариантите си за вложение в злато тук през днешния ден и научете повече за тази неповторима опция.

4 интелигентни хода за вложение в злато, които начинаещите би трябвало да създадат

Ето четири умни хода подходи за вложение в злато, които начинаещите би трябвало да употребяват.

Проучете всички варианти

Както споменахме, вложението в злато се предлага в доста типове. Това може да бъде толкоз просто, колкото закупуването на златно кюлче от Costco, или толкоз комплицирано, колкото присъединяване в златни акции и златни фючърси. Мнозина избират да влагат в елементарен златен IRA. Въпреки това, с цел да разберете коя алтернатива за злато е най-хубава за вас, първо би трябвало да знаете какво има там.

Научете повече за IRA за злато през днешния ден тук.

Ограничете % си на инвестиция

Златото има доста преимущества, само че не би трябвало да бъде главната ви форма на вложение. Не би трябвало даже да е половината от вашето портфолио. Повечето специалисти ви поучават да ограничите инвестицията си в злато до 10% или по-малко от общото ви портфолио. Колко би трябвало да инвестирате ще се дефинира от персонални фактори, цели и цялостния ви капиталов небосвод. Но съвсем постоянно би трябвало да се лимитира до този диапазон.

Разберете опциите за доходи

Акциите и облигациите могат да генерират приход и би трябвало да се влага в тях, като се има поради това. Златото, въпреки това, е по-малко актив, генериращ приход, а повече отбрана за цялостното ви портфолио. Въпреки че на доктрина можете да вършиме пари от вложение в злато, това ще отнеме доста време и възвръщаемостта, която ще си осигурите, евентуално ще бъде по-ниска от тази, която бихте получили другаде. Така че разберете реалистичните благоприятни условия за приходи, които инвестицията в злато може да обезпечи, и инвестирайте парите си надлежно.

Започнете в този момент

Ако търсите да инвестирате в злато в този момент, ноември 2023 година е добър миг да започнете. Въпреки че прогнозата за цената на златото не е напълно ясна, общата траектория е възходяща, като настоящите цени на златото сега се движат към 2000 $ за унция. Така че, в случай че влезете в този момент, евентуално ще видите някои покачвания на цената в близко бъдеще. Но златото може да работи и като хедж против инфлацията и превъзходен диверсификатор за вашето портфолио, като и двете могат да бъдат потребни в днешната икономическа среда.

Изводът

Инвестирането в злато може да бъде от изгода за начинаещите, в случай че създадат избрани ходове, когато стартират. Това включва но не се лимитира до изследване на всички техни евентуални видове вложения в злато и ограничение на вложенията им до 10% или по-малко от общото им портфолио. Но също по този начин включва по-добро схващане на евентуалния приход, който една инвестиция в злато може да генерира, и установяване на времето за инвестиция, с цел да усили оптимално възвръщаемостта и отбраната, която лъскавият метал може да обезпечи.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР