Златоград. От 20 май 2021 г. Община Златоград предприема редица

...
Златоград. От 20 май 2021 г. Община Златоград предприема редица
Коментари Харесай

Община Златоград започва редица освежителни и ремонтни дейности в градския парк

Златоград. От 20 май 2021 година Община Златоград подхваща редица освежителни и ремонтни мероприятия в „ Градски парк “, които целят да подобрят визията му, да възстановят счупени и нарушени уреди и зелени площи, бетонови настилки, огради и други Това оповестиха от Общината .

„ Градският парк “ се трансформира в една от най-посещаваните зони за отдих, разходки и рекреация, както от локалните поданици, по този начин и от гостите на Златоград. Съзнавайки смисъла му и установявайки нуждата от редица ремонтни действия, наложили се в резултат на натовареността му през годините и изхабяване на част от оборудванията и останалите такъми, както и заради постоянно установените вреди, в резултат непристойни и вандалски прояви, локалната власт ще предприеме, за следващ път, дейности за възстановяване типа на парка и възобновяване на част от детските уреди и бетонови настилки.

Планираните действия са: възобновяване на нарушена бетонова настилка; замяна на счупени и амортизирани елементи от детски уреди – люлки, пързалки, катерушки; монтаж на шест нови бебешки люлки /за деца до две годишна възраст/; ободряване и лакиране на пейки; ободряване и лакиране на декоративни дървени детайли /перголи/; боядисване на тенис маси, пързалки, уреди за люлки, входни сводове и парапети; заваръчни работи по паркови детайли и огради; възобновяване на паркови осветителни тела. Регулярно ще бъдат предприемани и други ремонтни и благоустроителни действия на парковите пространства.

Община Златоград постоянно се стреми да поддържа и усъвършенства градската среда, да обогатява зелените и цветни площи, да основава нови и благоустроява съществуващите зони за отдих и спорт, паркови и пешеходни алеи, само че с цел да бъде дълготраен резултата от положените старания е нужно и съдействието на всеки един човек. В тази връзка от Общината насочат зов към всички поданици и посетители на общината за отговорно отношение и държание към основаното и заобикалящата ни среда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР