Златоград. Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев и кметът на

...
Златоград. Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев и кметът на
Коментари Харесай

Смолян: Започна подмяната на вътрешната водопроводна мрежа на 4 улици в село Старцево, община Златоград

Златоград. Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев и кметът на село Старцево Румен Биндев дадоха старт на строителните действия по замяна на част от вътрешна водопроводна мрежа на селото. Това оповестиха от Община Златоград . Проектът включва замяна на най-критичните сектори от съществуващата амортизирала се мрежа от етернитови тръби с такива от полиетилен с висока компактност. Трасетата на новите водопроводни клонове съответстват с трасетата на старите. При осъществяването, старите водопроводи поетапно ще бъдат изключвани, откакто към новите водопроводи се захранят всички единични сградни водопроводни отклонения, снабдени с тротоарни спирателни кранове и водомерни шахти. Ще бъдат сменени и съществуващите водопроводни отклонения към прилежащите здания. Инвестиционното желание ще се осъществя в обсега на 4 улици – ул. „ Васил Левски ”, ул. „ Дельо Войвода ”, ул. „ Европа ” и ул. „ Пеньо Пенев ”.
Финансирането на плана е обезпечено с разпореждане на Министерски съвет от 2018г. и е на стойност 165 861,30 лева Изпълнител на строително-монтажните действия е „ МЕАЦА ” ЕООД, гр. Кърджали, създатели на плана са „ АКВА-ЕС-ПРОЕКТ ” ЕООД, гр. Смолян и СД „ АС-ВК-ПАУНОВ ”, гр. Кърджали, а строителният контрол на обектите ще се реализира от „ ЕКОИНЖЕНЕРИНГ ” ЕООД, гр. Кърджали.
На събитието участваха и ръководителят на Общински съвет Златоград – Емилия Кръстева, заместник-кметът на Община Златоград – Елмира Угорлиева-Пехливанова, Секретарят на Община Златоград – инж. Елка Чаушева, представители на Общинска администрация Златоград, представители на „ Екоинженеринг ” ЕООД - Строителен контрол на обекта, представители на „ МЕАЦА ” ЕООД – реализатор на строителните действия на обекта, както и доста поданици на селото.
Мирослав Янчев показа, че с реализирането на този план, ще се усъвършенства освен качеството на питейната вода в селото, само че и ще спрат неудобствата за жителите на четирите улици при проливни дъждове. Благодари на всички, които са помогнали за реализирането на този значим за селото план и моли жителите да реализират цивилен надзор при осъществяването на строително-монтажните действия.
По „ Програма за развиване на селските региони ” следва и полагане на асфалтова настилка на тези улици на обща стойност 717 044,63 лв.. Предвижда се полагане на трайна асфалто-бетонова настилка с дебелина на асфалта 4 см. Отводняването ще бъде изпълнено с отводнителни решетки, а уличното плато ще се ограничи с вибропресовани бетонови бордюри. Освен това ще бъдат сложени указателни табели с имената на улиците.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР