“Златното яйце на ХХХV Национален младежки конкурс за поезия “Веселин

...
“Златното яйце на ХХХV Национален младежки конкурс за поезия “Веселин
Коментари Харесай

Връчват “Златното яйце” на 2 ноември

“Златното яйце ” на ХХХV Национален юношески конкурс за лирика “Веселин Ханчев ” ще бъде връчено 2 ноември от 18:30 часа на Гала вечер в Регионален исторически музей - Стара Загора. Преди церемонията по награждаването на тазгодишните участници ще се състои премиерата на стихосбирката " Лентата е съвсем изснимана " на Надежда Тричкова, която е притежател на огромната премия на състезанието от 2017 година

След награждаването отличените млади поети на тазгодишното издание ще рецитират свои стихове.

 В рамките на състезанието на 1 и 2 ноември ще има лиричен уъркшоп „ Стара Загора в думи и фотоси ”. Премиерата на стихосбирката „ Завинаги млада ”, лауреат на I Националeн юношески конкурс за лирика „ Веселин Ханчев ” през 1984 година, ще бъде на 1 ноември от 18 часа в в Къща музей “Гео Милев ”. Още една премиера - на „ Щастливи времена ” на Мария Донева, лауреат на ХХІ издание на състезанието от 1994 година, ще се състои на 2 ноември, в Арт фоайето на Радио Стара Загора от 17 часа. Ще има и поетическа работилница за участниците в НМКП “Веселин Ханчев ” 2018 с журито на 3 ноември от 10:00 часа в Къща музей „ Гео Милев ”.

Творбите, изпратени за ХХХV Национален юношески конкурс за лирика “Веселин Ханчев ”, тази година се журират от Иво Рафаилов, Мария Донева и Марин Боджаков. Конкурс " Веселин Ханчев " е правоприемник на богатите литературни обичаи на Стара Загора, а задачата му да открива млади поетични дарования и да подкрепя креативните им изяви.

 Организира се от Община Стара Загора, Библиотека " Родина " и Къща музей " Гео Милев ". Поетическата среща на участниците, наградените и журито в ХХХV издание на НМКП „ Веселин Ханчев ” – Стара Загора 2018, която обичайно провежда НЧ „ Бачо Киро-1945 ” - Софи, ще бъде на 9 ноември.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР