Златното съкровище, което беше открито при спецакция на ГДБОП, ДАНС

...
Златното съкровище, което беше открито при спецакция на ГДБОП, ДАНС
Коментари Харесай

Античното златно съкровище е фалшиво, твърди един от обвиняемите

Златното богатство, което беше намерено при спецакция на ГДБОП, ДАНС и прокуратурата, е подправено. Това твърди един от арестуваните. " Венецът и торквата са фалшификати, които съм измислил. Венецът е реплика на тракийско произведение, а гривните и торквата са персийски жанр. Изработени са от злато и сребро. Направени са по този начин да наподобяват остарели и антични. След като ги изработя ги овехтявам с киселина ". Това съобщи обвиненият Петър Влаев по време на съвещание в профилирания съд за установяване на мярка за неотклонение на лицата. Той добави, че има и матрица на предмет, която се е намирала в дома му, само че е била конфискувана.


Другите трима обвинени са Димитър Андинов, Антон Игов и Недко Добчев. Пред съда Андинов също сподели, че предметите са реплика.

По-рано през днешния ден на брифинг беше посочено, че по предварителна оценка златните предмети са от 4 век прочие Хр. Четиримата обвинени са били арестувани в миг, в който са пробвали да продадат златния венец за 2 млн. евро. Според проверяващите предметите са достоверни.

Прокуратурата желае от съда арестуваните, които са упрекнати за проведена незаконна група и трафик на антични полезности, да останат за непрекъснато в ареста.

По време на съвещание стана ясно още, че в следствието е взел участие чиновник под прикритие.
 7 души са арестувани при опита да продадат неповторимото златно богатство 7 души са арестувани при опита да продадат неповторимото златно богатство
При акция на спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС са арестувани седем души пробвали да продадат златно богатство. Това заяви на брифинг зам.-главният прокур...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР