Златното момиче на България Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова,

...
Златното момиче на България Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова,
Коментари Харесай

Националната кампания Мисия спорт на любимите герои“ тръгва от Пазарджик и Плевен

" Златното момиче " на България Ренета Камберова и доктор Денислава Ангелова, ръководител на съдружие Асоциация " Докосни дъгата ", се събраха дружно, с цел да работят за това най-малките възпитаници да се влюбят в спорта. Националната акция " Мисия спорт на обичаните герои ", която започва взаимно със съдружие " Пазарджик спортува ", има за цел да разпространява физически дейния метод на живот измежду децата от 1 до 4 клас.

Днес, 20 ноември, Ренета Камберова и доктор Денислава Ангелова разкриха повече детайлности към самодейността си на конференция в музея на спорта на Национален стадион " Васил Левски ". Бяха показани част от лицата на акцията, както и костюмите на анимационните герои, с които учениците ще имат опция да се срещнат.

" Смятаме, че децата имат потребност да им покажем нещо на техен език. Мисията ще бъде показана по метод, по който те да я схванат, тъй като нашата концепция не е просто да прекарат един прекрасен ден, в който да им се случи нещо по-различно. Искаме с този един ден да стартираме една вълна за това децата да стартират да спортуват ", показа Рени Камберова.

" С тази акция желаеме да вкараме децата от 1 до 4 клас в залите, с цел да спортуват. Всички ние знаем, че спортът е извънредно значим освен за физическото, само че и за психическото положение на децата. Освен, че дава самонадеяност, дисциплинираност и самоконтрол, той оказва помощ и на по-срамежливите деца да се провиснал и да дадат своя принос в живота. За нас с Рени е извънредно значимо спортът да не бъде под напън, а детето единствено да избере и да открие себе си в своя спорт. За нас е горделивост, че можем да го кажем - зад нас застанаха 14 федерации, които ще ни поддържат и ще бъдат с нас в идващите седмици, месеци, надяваме се даже година-две. Вярваме, че лицата на нашата акция и анимационните герои ще вдъхнат желанието в нашите деца да спортуват ", сподели доктор Денислава Ангелова.

Кампанията " Мисия спорт на обичаните герои " започва от Пазарджик тази събота, 24 ноември, а по-късно, на 2 декември, гостува в Плевен. Събитията ще се организират в зали с присъединяване на стотици деца. Ще бъдат обособени разнообразни " спортни кътчета ", където, разпределени в групи, малчуганите ще се срещат от близко със спецификата на другите спортове. На всеки 20 минути групите ще се въртят.

Интерес към самодейността към този момент демонстрират и други градове, като идващите събития ще бъдат оповестени скоро на формалната страница на " Мисия спорт на обичаните герои " във Facebook.

" Ще отидем на всички места, където сме мечтани ", споделиха Рени Камберова и доктор Ангелова. Те са избрали Пазарджик и Плевен като начало, защото това са родните им градове.

Кампанията е подкрепена от 14 спортни федерации и редица известни спортни персони, които ще бъдат част от събитията. Сред лицата на самодейността са Петър Хубчев, Тервел Пулев, Владо Николов, Христиана Тодорова, Денислав Коджабашев, Габриела и Стефани Стоеви, Асен Великов, Елица Янкова и други В Плевен ще се включи и международният първенец по бокс Детелин Далаклиев.

На провелата се конференция представителите на федерациите и спортистите дадоха обещание на Ренета Камберова и доктор Денислава Ангелова, че ще оказват помощ с всичко, което е по силите им, с цел да бъде " Мисия спорт на обичаните герои " изпълнена сполучливо във всички градове.

Инициативата е подкрепена идейно от Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието.

 Ренета Камберова отдаде респект към починалите бойци и офицери по време на Първата международна война
Ренета Камберова отдаде респект към починалите бойци и офицери по време на Първата международна война

Бе отслужена специфична панихида
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР