Златното момче на родния бокс Даниел Асенов заслужено се класира

...
Златното момче на родния бокс Даниел Асенов заслужено се класира
Коментари Харесай

Дани Асенов натупа братовчед на Кличко

Златното момче на родния бокс Даниел Асенов справедливо се класира за финала на Европейското състезание в Украйна. Той извоюва безапелационна победа на полуфинала в кат. 52 кг. против локалния почетен занаятчия на спорта Дмитрий Замотаев. Крайният резултат е 5:0 съдийски гласа /29:28, 29:28, 30:27, 30:27, 28:29/ в интерес на българския войник от ямболското село Кукорево, където не е неприятно към този момент да се замислят за монумент на трикратния европейски шампион- приживе.

Дмитрий Замотаев е безжалостен почитател на именитите братя Виталий и Владимир Кличко. Някои даже считат, че имат роднинска връзка, тъй като се употребил с особени подкрепи в някогашната руска република.

20 годишния Даниел, показва отлична кондиционна форма, отбраната и нападението ги съчетаваше по шампионски, за отегчение на публиката в харковската зала " Локомотив ", нанесе двойно и тройно повече точни удари в противника, написа uniconbg.com. И в трите рунда той бе властилина на кръга и справедливо неговата ръка бе вдигнала след финалния гонг. Този триумф на Асенов има и чисто родолюбив реванш против мощен украински боксьор.

" Знаете Кубрат Пулев загуби от Владимир Кличко. Поиска нашия тогава реванш, само че украинеца отхвърли. Сега Даниел игра и за Пулев и за България и за себе си. Поздравявам го. От сърце му искам триумф на финала. Дано националния селекционер направи по този начин, че Даниел да се възвърне допустимо най- скоро " сподели Тодор Мутафов- негов клубен треньор в " Априлец " /Бояджик/ и наследник на легендата Димитър Мутафов.

Финалът в събота за купата е против англичанина Дийн Фарел от 16 часа. Завръщането в България е в неделя от 11 часа на летище София, съобщи Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР