Златно време за търговците на касови апарати у нас! Голяма

...
Златно време за търговците на касови апарати у нас! Голяма
Коментари Харесай

20 лева бонус, ако купиш касов апарат сега

Златно време за търговците на касови апарати у нас! Голяма верига дава като бонус ваучер за 20 лв. при покупка на касов уред оттова. Клиентът може да избира сред няколко модела, като всичките дават отговор на Наредба 18 на Национална агенция за приходите. Цените на съвсем джобните машинки са към 200 лв.. По данни на Национална агенция за приходите 40% от употребяваните в страната 185 000 фискални машини могат да влязат в звук с новите правила единствено със промяна на софтуера. 12 000 пък към този момент дават отговор на условията. Останалите участници на пазара ще би трябвало да купуват нови. Разходите за един обект ще са към 200 лв., плануват специалисти.

Фирмите, които продават касови апарати, от дълго време изкараха описи с модели, които наложително би трябвало да се подменят, и такива, които могат да се доработят, с цел да отговорят на заданията в наредбата. Една дребна част, най-вече създадени през последната година, могат бързо и елементарно да се приспособяват към условията на Национална агенция за приходите.

Новите правила на данъчните разбуниха духовете на бизнеса. Голяма част от тях се притесняват освен от разноските по нов уред и програмен продукт, а и че няма да смогнат да се вместят в периодите. Според наредбата бизнесът би трябвало да стартира да издава нови касови бележки с QR-код от 1 април. Не единствено че няма да успеем в идващите два месеца, а желаеме пролонгация до края на годината, обявиха от Асоциацията на заведенията и Българска асоциация за развиване на бизнес програмен продукт през вчерашния ден. Само въвеждането на нов програмен продукт лишава два-три месеца, споделиха от огромна софтуерна компания за " Марица ". При това, с преимущество са старите клиенти и тези, които се обслужват на абонаментен принцип.

В Наредба 18 има редица текстове, които освен са неразбираеми и противоречиви, само че и опонират на българското и европейско законодателство. Необходимо е не просто удължение на периода за въвеждането на програмен продукт и промяна на касовите апарати с нови, само че и потреблението на времето за преправяне на текстовете в Наредбата. В настоящия си тип те към този момент основават съществени компликации пред дребния и междинен бизнес. Срокът за затваряне на търговски обект за период от 30 дни при положение, че Национална агенция за приходите откри нарушаване, е невероятно дълъг и ще докара до банкрут на доста дребни и междинни компании, смятат от Българска асоциация на заведенията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР