“Златните паспорти” са едно от условията на Съединените американски щати

...
“Златните паспорти” са едно от условията на Съединените американски щати
Коментари Харесай

Брюксел доволен от предложението за край на “златните паспорти”

“Златните паспорти” са едно от изискванията на Съединените американски щати за унищожаване на визите за българите. От търговията с документи за идентичност могат да се възползват лица, свързани с незаконния свят. Опасенията на Европейски Съюз и НАТО са, че посредством “златните паспорти” се подкопава сигурността.

И макар години на рецензии и настоявания, от Движение за права и свободи взеха решение едвам в края на предходната година да внесат законвопроект за промени в Закона за българското поданство, с които да се приключи схемата. Движение за права и свободи също по този начин изиска от ДАНС да направи инспекция на всяка процедура, по която от 2013 до момента чужденци получават българско поданство против вложения. Правосъдният министър Надежда Йорданова дефинира реакцията като извънредно закъсняла.

Освен това е изненадваща. Причината - “златните паспорти” станаха една от аргументите за налагането на наказания по американския закон “Магнитски”. Санкциониран бе Делян Пеевски - един от вносителите на законопроекта. Санкциониран бе и Илко Желязков - зам.-шеф на Националното бюро за надзор на СРС. Според глобите той е бил “човекът на Пеевски”, оказал помощ за реализирането на схемата за подкупи, които засягат българските документи за престояване на задгранични жители.

ДАНС бе сезирана и още през лятото от служебния правосъден министър Янаки Стоилов.

Изниква въпрос - за какво от Движение за права и свободи се захващат със бизнеса, от който наподобява печелят. Движението се стимулира - самодейността им е, с цел да се спрат спекулациите по тематиката, които очернят групировката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР