Златните котировки могат да се повишат до рекордните над 2

...
Златните котировки могат да се повишат до рекордните над 2
Коментари Харесай

Ситигруп вещае нов златен рекорд

Златните котировки могат да се покачат до рекордните над 2 хиляди щ. $ за тройунция през идващите две години, предвижда "Ситигруп ". Банкерите се стимулират с огромния набор от фактори, работещи в интерес на скъпоценния метал, измежду които са растящият риск от международна криза, задълбочаващото се геополитическо напрежение и вероятността Федералният запас да намали лихвените си проценти до нула. В известие до клиентите, получено на 10 септември, анализаторите показват, че чакат нови циклични върхови стойности на златото, надхвърлящи досегашния връх от 1921.17 щ. $ за тройунция от 2011-а.

Жълтият метал доближи до най-високата си пазарна оценка за последните шест години от над 1550 щ. $ за тройунция на 4 септември в очакване централните банки да вкарат нови парични тласъци като контрамярка на охлаждането на растежа поради комерсиалната война сред Вашингтон и Пекин. Инвеститорите считат, че Европейската централна банка ще оповести ограничения в поддръжка на растежа на еврозоната на формалното заседание на управителния си съвет на 12 септември. А през идната седмица Федералният запас сигурно ще направи второто за тази година лихвено намаляване. Това насочва паричните потоци към търгуваните на борсата фондове, инвестиращи в злато.

Скъпоценният метал за незабавна доставка се разменяше против 1542 щ. $ за тройунция в късната следобедна търговия на 10 септември - към 19.4% растеж от началото на годината. Анализаторите на "Ситигруп " са повишили прогнозата си за търгуваните на COMEX златни договори със 125 щ. $ - до 1575 $ за тройунция през четвъртото тримесечие, и с към 14% - до 1675 $ за тройунция през 2020-а.

Предвижданията на "Ситигрвуп " са съпроводени и с предизвестия, в това число за възможен по-твърд лихвен метод на Федералния запас (по опазване на лихвените проценти или по-малко на брой лихвени редукции) или пробив в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай. "Евентуална изненадваща комерсиална договорка в съчетания с внезапен скок на международното промишлено произвеждане може да ограничи възхода на златните котировки до 1550 щ. $ за тройунция за този цикъл ", пишат анализаторите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР