Златни пясъци и Варна, две от най-популярните парти дестинации на

...
Златни пясъци и Варна, две от най-популярните парти дестинации на
Коментари Харесай

Берлин предупреждава да не се посещават Златни пясъци

Златни пясъци и Варна, две от най-популярните празненство дестинации на немските туристи, попаднаха в листата с предизвестия за пътешестване на Института " Роберт Кох ". Причината - мощното повишаване на новите инфекции в 10 нови района на Европейски Съюз, съобщи радио " Дойче веле ".

Варна и Златни пясъци са изключително известни измежду немските туристи. Онези, които обичат да вземат участие в плажни празненства и шумни радостния, неведнъж избират точно курортите към Варна. Защото там се лее на ниска цена алкохол, а мощната музика от нощните заведения гърми по цяла нощ.

Златни пясъци от дълго време се пробва да застигне и замести именития „ Балерман " на остров Майорка, означават голям брой немски медии. „ Златните " към този момент имат славата на „ най-дългата празненство миля в България " и от години насам се конкурират с испанския оригинал в Ел Аренал, където жадни за радостния немски младежи от години насам прекарваха летния си отдих.

Представителите на българския туристически бизнес непроменяемо отхвърлят известията за липса на задоволително защитни ограничения против разпространяването на ковид, отбелязва „ Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

Но заради забележителното повишаване на новите инфекции немското държавно управление насочи предизвестие за туристически пътувания до там.

Голям брой немските медии акцентират, че Варна е и едно от двете най-важни летища на българското Черноморие, както и това, че предизвестието визира още областите Благоевград и Добрич. Отбелязва се и фактът, че немските туристи, дружно с руснаците и британците, са най-важната група задгранични гости на морските курорти.

Като рискови райони бяха избрани и седем окръга в Румъния. Тези общо 10 района влязоха в листата на Института „ Роберт Кох " за местата, на които има нараснала заплаха от заразяване с ковид. България и Румъния са надлежно четвъртата и петата страна от Европейски Съюз, за които има отправени частични предизвестия от Берлин.

Други такива предизвестия са в действие за Люксембург, за белгийската провинция Антверпен и за три района в Испания: Арагон, Навара и Каталуния, дружно с туристическата метрополия Барселона и плажовете по Коста Брава. Ново попълнение в листата е австралийският щат Виктория

Предупреждението не е възбрана за пътешестване, само че има задачата да окаже възпиращо влияние. Положителен резултат от това е, че хората, които са имали резервации за въпросните райони, в този момент имат право гратис да ги анулират. Всеки, който се връща в Германия от рисков район, от през вчерашния ден e задължен да се подложи на тест за ковид.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР