Златни медали за двамата представители в акробатиката на младежката олимпийски

...
Златни медали за двамата представители в акробатиката на младежката олимпийски
Коментари Харесай

Българи със злато в акробатиката на младежката олимпиада в Буенос Айрес

Златни медали за двамата представители в акробатиката на младежката олимпийски игри в Буенос Айрес. Мариела Костадинова и Панайот Димитров получиха доскоро скъпите си оценки като част от интернационалния тим спечелил първото място в мултинационалното гимнастическо съревнование на смесени тимове, оповестиха от Българския олимпийски комитет.

Накратко за регламента. Оформят се 12 тима, като във всеки един от тях има по 12 представители на разнообразни страни в следния състав: по три момчета и по три девойки от спортната гимнастика, по три девойки от художествената гимнастика, по една смесена двойка от акробатиката, по едно момче и по едно момиче от батута.

Отделните отбори бяха кръстени с имена на именити спортисти в гимнастическите спортове. За класирането в това мултинационално съревнование се взимаха поради единствено местата (без точките) в квалификационните съревнования на всеки един представител в съответния му спорт. Общият брой най-предни класирания обезпечава злато, идващият сребро, бронз и така нататък

Българите бяха в тима с име Симон Байлс - американска спортна гимнастичка, първата афро-американка международен първенец и първата жена с три следващи международни трофеи (2013 – 15). С десетте си златни медала Симон държи върха за най-вече златни оценки, извоювани от жена в историята на международните гимнастически шампионати. Останалите тимове бяха с имена на други именити спортисти от гимнастиката – Надя Команечи, Оксана Чусовитина и други

Нашите представители бяха със забележителен принос за купата на своя мултинационален отбор, защото още в първия ден на игрите се подредиха трети в квалификациите при смесените двойки в акробатиката и се класираха безпроблемно за финала. Тогава Костадинова и Димитров бяха четвърти на „ баланс “ с 27.450 т., по-късно на „ динамичност “ останаха пети с 26.775 т., а на „ комбинирано “ бяха безапелационни за първото място с 27.775.

Така в общото класиране българската двойка се подреди на трета позиция, с еднакъв резултат от по 82.000 т. с украинската двойка, което й обезпечи място на финала, плануван за среднощ против вторник българско време.

Златните медали бяха връчени на българите от трима членове на МОК - именития украински спринтьор Валери Борзов, Сара Уолкър (Нова Зеландия) и Маринари Ватанабе (Япония), който като президент на Международната гимнастическа федерация (ФИГ) преди три дни бе признат за член на МОК.

Сред най-щастливите в залата бе и треньорката на златната ни двойка в акробатиката Гергана Денева. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР