Златни медали за двамата представители в акробатиката на младежката олимпийски

...
Златни медали за двамата представители в акробатиката на младежката олимпийски
Коментари Харесай

Българи със злато на младежката олимпиада в Буенос Айрес

Златни медали за двамата представители в акробатиката на младежката олимпийски игри в Буенос Айрес. Мариела Костадинова и Панайот Димитров получиха доскоро скъпите си оценки като част от интернационалния тим спечелил първото място в мултинационалното гимнастическо съревнование на смесени тимове.

Накратко за регламента. Оформят се 12 тима, като във всеки един от тях има по 12 представители на разнообразни страни в следния състав: по три момчета и по три девойки от спортната гимнастика, по три девойки от художествената гимнастика, по една смесена двойка от акробатиката, по едно момче и по едно момиче от батута. Отделните отбори бяха кръстени с имена на именити спортисти в гимнастическите спортове. За класирането в това мултинационално съревнование се взимаха поради единствено местата (без точките) в квалификационните съревнования на всеки един представител в съответния му спорт. Общият брой най-предни класирания обезпечава злато, идващият сребро, бронз и така нататък

Българите бяха в тима с име Симон Байлс - американска спортна гимнастичка, първата афро-американка международен първенец и първата жена с три следващи международни трофеи (2013 – 15). С десетте си златни медала Симон държи върха за най-вече златни оценки, извоювани от жена в историята на международните гимнастически шампионати. Останалите тимове бяха с имена на други именити спортисти от гимнастиката – Надя Команечи, Оксана Чусовитина и други

Нашите представители бяха със забележителен принос за купата на своя мултинационален отбор, защото още в първия ден на игрите се подредиха трети в квалификациите при смесените двойки в акробатиката и се класираха безпроблемно за финала. Тогава Костадинова и Димитров бяха четвърти на „ баланс “ с 27.450 т., по-късно на „ динамичност “ останаха пети с 26.775 т., а на „ комбинирано “ бяха безапелационни за първото място с 27.775. Така в общото класиране българската двойка се подреди на трета позиция, с еднакъв резултат от по 82.000 т. с украинската двойка, което й обезпечи място на финала, плануван за среднощ против вторник българско време.

Златните медали бяха връчени на българите от трима членове на МОК - именития украински спринтьор Валери Борзов, Сара Уолкър (Нова Зеландия) и Маринари Ватанабе (Япония), който като президент на Международната гимнастическа федерация (ФИГ) преди три дни бе признат за член на МОК.

Сред най-щастливите в залата бе и треньорката на златната ни двойка в акробатиката Гергана Денева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР