Златната плоча на НАСА, на която е записана и българската

...
Златната плоча на НАСА, на която е записана и българската
Коментари Харесай

US учени шокиращо: Летящата из Космоса песен Излел е Дельо хайдутин може да побърка извънземните и да ни помислят за врагове!

Златната плоча на НАСА, на която е записана и българската народна песен " Излел е Дельо бунтовник ", може да озадачи извънземните, съобщи в. " Гардиън ", представен от в. " Телеграф ".  

Изпращането на радиосигнали и аудиозаписи на песни в открития Космос може да изправи Земята пред сериозна заплаха. Това е мнението на група авторитетни американски учени.

Копия от Златната плоча бяха изстреляни към далечния Космос през 1977 година на борда на сондите " Вояджър 1 " и " Вояджър 2 ". Тази плоча бе замислена като портрет на човечеството: справочник за извънземни към живота на Земята и прелестната богата просвета на нашия преобладаващ тип, написа Блиц.

Но тя може да съобщи едно изцяло друго обръщение на съществата, които се сблъскат с това " галактическо писмо ", твърдят  откриватели от Съединени американски щати. Вместо миролюбиви, интелигентни създания, както американската галактическа организация се надяваше да ни показа, хората могат да бъдат възприети като тип, който обича да се кара, приказва неясно и вижда хубостта в цветя, които звучат като моторни триони.

Потенциалната опция Златната плоча да подведе извънземните е изтъкната от Ребека Орчард и Шери  Уелс-Дженсън от университета в Боулинг Грийн, щата Охайо, по време на конференция на Националното галактическо сдружение в Лос Анджелис през уикенда.

Изследователите настояват, че 117-те изображения, звуци на гърбат кит, поздрави на 54 езика, 20-минутното " звуково есе " за живота на Земята и 90-минутното запознаване с музиката на планетата са определено хуманоцентрични.

" Златната плоча е хубав артефакт и  показване на това по какъв начин хората желаят да видят себе си, само че тя е предопределено да бъде призната и интерпретирана от нещо, което има сетивните качества на междинния човек - съобщи Орчард. - Ако им липсва второто им осезание (слухът) или имат друго, напълно друго осезание, Златната плоча става малко объркваща ".

" Какво ще стане, в случай че съчетаете изображението на разцъфнал нарцис със стърженето на моторен трион ", пита Орчард.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР