Златната паста включена в режима на хранене може да се

...
Златната паста включена в режима на хранене може да се
Коментари Харесай

Приготвя Се Много Лесно У Дома! Слагате Малко Златна Паста В Храната И Забравяте За Грип И Настинка! И Е Вкусно!

Златната паста включена в режима на хранене може да се окаже мощно средство против обичайните болести през зимния интервал. Ако желаете да преборите грипа или други вирусни болести може умерено да разчитате на домашно приготвения лек от потребни естествени съставки.

Основната съставна част в златната паста е куркумата. Тя е прословута със солидните си противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Освен тези си свойства подправката е мощно естествено средство против болката. Но като се има поради, че куркумата мъчно се усвоява от човешкия организъм към така наречената златна паста се прибавят черен пипер и зехтин или кокосово масло.

Ето какви артикули са нужни да си приготвите натуралното естествено лекарство:
125 млг куркума на прахуляк 250 млл вода една и половина лъжичка надробен черен пипер 70 млл ччист зехтин, който може да се размени с кокосово масло
Начин на подготвяне:

Във водата прибавете куркумата. Сложете съда на спокоен огън. Така варите с леко безредие понякога до момента в който се получи гъста паста. Цялото варене може да продължи от 6 до 10 минути.

Ако ви се стори, че пастата е доста гъста прибавете още малко вода. Ако пък е рядка може да я сгъстите с в допълнение количество куркума. Трябва само да спазвате изискването пастата да не кипне тъй като ще си загуби скъпите качества.

В края на варенето прибавете черния пипер и маслото. Бъркайте интензивно до момента в който се получи хомогенна примес.

След като свалите пастата от огъня изчакайте да изстине. След което я сложете в стъклен съд и съхранявайте в ледник. Като може да престои не повече от две седмици. След този период успеваемостта й ще намалее.

Как да използваме пастата?

Може да се употребява като добавка към ястия. Но постоянно се поставя по една две лъжички съгласно усета в края на готвенето с цел да се запазят лечебните качества.

Може да се подготвя и като напитка добавена в чаша топло мляко, прдават от tocka.com.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР