Златка Тоскова стана Директор на годината 2019 в Асеновград, сред

...
Златка Тоскова стана Директор на годината 2019 в Асеновград, сред
Коментари Харесай

Връчиха наградите Учител на годината 2019 в Асеновград

Златка Тоскова стана " Директор на годината 2019 " в Асеновград , измежду номинираните от Синдиката на българските учители в града. Тя е началник на асеновградската ДГ „ Никола Вапцаров ”. Призът й бе връчен от кмета на общината - лекар Емил Караиванов - на формалната годишно провеждаща се гала във връзка 24-ти Май. Номинации в същото направление за " Директор на годината 2019 " в града бяха проведени и от Сдружението на шефовете в междинното обучение на Република България. Отличените тук са Лилия Венева (ОУ „ Христо Ботев ”) и Тодорка Георгиева (ДГ „ Радост ”).

Наградени на церемонията бяха и изявени учители, педагози и културни дейци, съдействали за развиването на културата и изкуството в града през миналата година. В направлението „ Млади учители ” наградата бе връчен на Петя Петкова – преподавател в ДГ „ Никола Вапцаров ”. В „ Предучилищно образование и подготовка ” бе наградена Весела Карастойчева – старши преподавател по музика в ДГ „ Никола Ванцаров ” и ДГ „ Мир ”. Старши учителят по български език в ОУ „ Христо Ботев ” - Магдалена Мильошина - бе удостоена с наградата в категорията " Хуманитарно направление ”.

Отличена в „ Природо-математическо направление ” бе Радка Димитрова – старши преподавател по информатика и осведомителни технологии в СУ „ Свети Свети Кирил и Методий ”. В направление „ Изкуство и спорт " оценката бе връчено на Христина Филипова – старши преподавател по физическо образование и спорт в ОУ „ Христо Ботев ”. В категорията „ Професионално обучение ” купата бе за инженер Елена Янкова – старши преподавател по хидравлика и пневматика, електротехника и електроника, автоматизация на производството в ПГ „ Цар Иван Асен II ". Всички учители благодариха за достойнството и бяха единомислещи в мнението си, че водещото в работата с подрастващите генерации са отдадеността и любовта. Награден за своя принос в направление „ Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни действия ” бе Камен Куцев – старши преподавател по физическо образование и спорт и треньор по кану-каяк.

Отличени и наградени за своя принос в областта на културата и изкуството пък са Аделина Кърчева (ръководител на състав по национални танци „ Ади ”), инженер Пламен Мегленчев (председател на читалищното настоятелство към НЧ „ Свети преп. Паисий Хилендарски ”), Васка Владимирова (ръководител на школата по пиано към НЧ „ Родолюбие ”), Венета Янкова (ръководител на балетно студио „ Терпсихора ”). С премия бе почетен и Георги Велев – за необикновен принос в проучването и изясняването същността и смисъла на българската писменост и национална празнична обредна традиция. Мария Каменова (ръководител на фолклорна група „ Надежда ” от село Тополово) също получи премия.

29 изявени възпитаници от общо осем учебни заведения в асеновградска община също получиха грамоти във връзка Деня на българската култура и просвета и славянската книжовност. Те си заслужиха оценките, защото през образователната 2018 г./2019 година са постигнали високи резултати в образователната и извънкласната активност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР