Златимир Иванов, сочен от МВР като един от маститите босове

...
Златимир Иванов, сочен от МВР като един от маститите босове
Коментари Харесай

Руснаци гръмнали Златко Баретата! Българин поръчал покушението

Златимир Иванов, апетитен от Министерство на вътрешните работи като един от маститите босове на дрогата в София от края на 90-те до ден сегашен, попадна на мишката на снайперистите на 29 януари 2013 година, когато се яви в Съдебната палата като обвиняем като главатар на тайфа, търгувала опиати. Наемникът изстреля няколко патрона по Баретата от тавански апартамент на Търговския дом - порутена постройка от отсрещната страна на бул. "Витоша ", написа "Уикенд ".
Баретата бе уцелен с 4 патрона в слабините, а охранителят му Александър Станков, който отвърна на стрелбата, бе ранен в рамото от убиеца, който се отдръпна от мястото, подпалвайки жилището, с цел да заличи следите. Впоследствие криминалистите установяваха, че стрелецът е бил експерт, който е бил наясно, че Баретата върви с бронебойна жилетка, и по тази причина го е целил в региона на торса. Бившият командос оживял с помощта на бързата си реакция и светкавичното катерене по стълбите на Съдебната палата, както и поради намесата на гардовете си. Животът на Златомир Иванов бе избавен след серия от интервенции, а мрачните прогнози, че мафиотът ще остане прикрепен към инвалидната количка, не се сбъднаха.
И въпреки следствието на офанзивата против него да бе прекъснато напролет на 2015 година в родните служби за сигурност има постъпили данни за авторството на мократа поръчка. "Почеркът на закононарушението е отчетливо съветски, а и имаме подозрения за наемници от Русия, които са влезнали в България седмици преди опита за ликвидиране на Баретата и са напуснали страната дни след несполучливото нападение ", разкрива столичен антимафиот.
По думите му съветският незаконен необут Аслан Гагиев, който бе заловен с подправен БГ паспорт при започване на 2015 година във Виена, както и още двама от бандата на 47-годишния разбойник, са влезнали незаконно в страната ни в средата на януари 2013 година Те са обитавали хотели в Костинброд и Сливница и са напуснали България на 10 февруари. "Имахме информация, че за късия си престой Гагиев се е срещал със знакови лица от родния ъндърграунд. Установихме, че е изискал да купи 50 подправени български паспорта и че е осъществил договорката посредством мъж от Тетевен. Не разполагаме обаче със сигурни данни, които могат да послужат в съда, че Гагиев и другите двама са съпричастни към атентата против Златко Баретата. Иначе сме сигурни, че тъкмо групата на Аслане виновна за закононарушението. Златомир Иванов също знае с детайлности кой българин е поръчал убийството му и с кои руснаци се е свързал. Казал е пред наши сътрудници, че са платени 300 000 $ за главата му и че руснаците са имали автомат Калашников, откраднат от тогавашното военно отделение в Казанлък ", разяснява информаторът от службите за сигурност.
Името на съветския незаконен необут Аслан Георгиев, който е родом от Грузия, само че от ранно детство е живял в Осетия, е обвързвано с над 40 убийства, покушения и несполучливи атентати в Русия, като огромна част от членовете на бандата му от над 40 главорези се укриват от правораздаването. Има подозрения, че най-малко петима от хората му се укриват във Варна и Бургас под непозната идентичност. Самият Гагиев, на който приписват убийствата на кмета на Владикавказ Виталий Караев и на вицепремиера на съветската кавказка република Казбек Пагиев, бе арестуван през януари 2015 година на гара във Виена с български паспорт, който се оказа подправен.
Родните управляващи обаче отхвърлиха да изискат екстрадация на гангстера за изпозването на подправен паспорт и шофьорска брошура, въпреки да повдигнаха обвиняване на Джако, както е прозвището на мафиота. Наскоро Австрия оповести, че ще екстрадира Гагиев в Русия, където той е задочно обвинен за убийствата на шестима души. Твърди се, че той и бандата му изпълнявали поръчкови убийства против суми сред 150 000 и 500 000 $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР