“Златен век е олицетворение на визията за София, така арх.

...
“Златен век е олицетворение на визията за София, така арх.
Коментари Харесай

Министър Шишков: „Златен век“ е олицетворение на визията за София

“Златен век ” е въплъщение на визията за София ”, по този начин арх. Шишков разяснява в предаването проблема с следващата стъпка за легализиране на небостъргача от страна на Столична община. Той подсети, че от самото начало кметът Йорданка Фандъкова е имала инструментите да спре градежа, само че това не е направено.

„ Проблемът е в общината, тъй като Подробният организационен проект е утвърден там. Имали са опция да го спрат, както са спрели всички други проекти в региона. Освен това кметът на София е отказала по искане на кмета на Лозенец да промени проекта. След това са направени две промени в разрешителното за градеж от основния проектант и постройката е издигната “, изясни арх. Шишков.

Той подсети, че по време на гражданските протести срещу небостъргача строителството е спряно от по-предишния шеф на ДНСК. „ Това обаче стана в интервал, в който в страната и общината имаше политическа разцветка, т.е. ГЕРБ управляваше и страната, и столицата. Затова чисто политически ДНСК спря градежа, само че по този начин, че да падне заповедта в съда. Това са обстоятелствата. Сега сътрудника арх. Здравков е издал уверение за недодялан градеж и към този момент може да си купите апартамент “, сподели още министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР