> Зия Удин27-годишният Зия Удин от Източен Лондон напада четири

...
> Зия Удин27-годишният Зия Удин от Източен Лондон напада четири
Коментари Харесай

Охранител на голям магазин изнасили 4 джебчийки, хванати в кражба

 > Зия Удин
27-годишният Зия Удин от Източен Лондон атакува четири девойки на по 15 години, до момента в който работел в магазина от веригата Primark в Кингстън на брега на Темза през 2017 година.

Жертвите му били уличени в кражба на артикули от магазина, а той ги манипулирал да правят всичко, което изиска от тях, с цел да им се размине нарушаването.

Всяка година магазините за облекла по света губят милиони долари поради кражбите на дребно. Затова и вложенията в защита и охранителни системи на обособените магазини са значима част от бюджетите на огромните компании. Този случай обаче насочи погледите към това, което се случва, когато въпросните охранители стартират да надвишават правата си и да злоупотребяват.

И четирите жертви на Удин са били арестувани от защитата на магазина за кражба на артикули. Той ги заплашвал, че ще се обади в полицията и на родителите им, в случай че те не му сътрудничат, убеждавайки ги че това е единственият вероятен метод да избегнат наказване.

При задържането си част от жертвите му почнали да се пазарят, предлагайки да заплатят откраднатите артикули, да работят в магазина за наказване или в никакъв случай повече да не припарват отново до въпросното място.

Когато обаче той ги отвеждал в контролната зала на магазина (където камери за наблюдаване няма), Удин давал да се разбере, че единственият метод да се размине викането на полицията и даже вероятно затвор, е девойките да се отплатят на охранителя със полови услуги. В подмяна на това той обещавал да си затвори очите за кражбите им и да изтрие всички доказателства за тях.

Според показанията на жертвите, охранителят ги подлагал на психически напън, с цел да пречупи съпротивата им. Едно от потърпевшите девойки декларира, че е направила, каквото Удин й е наредил, защото " нямах различен избор ", а той ясно й е посочил, че това е единственият излаз от обстановката.

До залавянето му се стига, откакто една от жертвите споделя за случилото се и неин непосредствен се обръща към полицията.

В съда са изслушани и показанията на някогашни сътрудници на Удин от магазина. По техни думи те почнали да стават подозрителни към дейностите му, когато той почнал да ги моли за дребни неща като да изтрият елементи от записа на видеокамерите. Някъде по същото време и работата му с документите станала много немарлива, изключително в частта на попълването на докладите за обири.

Според показанията им също по този начин за него се знаело, че държи кондоми в стаята за видеонаблюдение. В течение на делото излиза наяве още, че охранителят също по този начин е звънял на други девойки, хванати в кражба, с чиито телефони се сдобил още при задържането им.

" Зия Удин се възползва от млади девойки в уязвима обстановка. Той злоупотребява с престижа си, като им споделя да правят полови дейности с него при обещанието, че по-късно ще бъдат освободени, без родителите им или полицията да бъде осведомена за това, което са създали ", разяснява прокурорът по делото Греъм Партридж.

" Прокуратурата съумя да събере безапелационни показания от очевидците и от жертвите, които бяха в положение да свидетелстват посредством авансово записан видеоклип, откакто бяха разпоредени специфични ограничения поради възрастта им ", добавя още Патридж.

През цялото дело Удин твърди, че обвиняванията против него са подправени и че девойките лъжат за случилото се. В последна сметка той е приет за отговорен за едно обезчестяване и за четири случая на блудничество с малолетни. Крайната му присъда ще бъде прочетена на 19 октомври, написа британският вестник " Телеграф ", представени от " Уебкафе ".

От Primark - компанията, за която Удин работи, също излязоха с коментар по случая.

" Това е ужасяващо тестване за жертвите и за техните фамилии и ние в действителност съжаляваме за това, което те са претърпели. Ние мислим за тях. Характерът на тези закононарушения е фрапантен и стеснителен. Зия Уддин е злоупотребил с доверието, което му е оказал неговият шеф, Brooknight Security, както и с нашето, възползвайки се от жертвите си, които са прекомерно млади и уязвими, с цел да се защитят ", се споделя в изказване на компанията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР