Зимният туристически сезон, който предстои да бъде открит официално на

...
Зимният туристически сезон, който предстои да бъде открит официално на
Коментари Харесай

Добрата подготовка на бранша предполага успешен зимен сезон

Зимният туристически сезон, който следва да бъде открит публично на 18 декември, се чака да бъде съпроводен с провокации, само че положителната подготовка на сектора допуска той да е сполучлив. Това съобщи в Пловдив служебният министърът на туризма Стела Балтова.

Тя акцентира, че има интерес от задграничните туристи. 

Зимните ни курорти ще работят със засилена конкуренция, акцентира министър Балтова, като напомни, че в предходния сезон България беше единствената дестинация в Европа, която беше отворена за зимен туризъм, а в този момент гости чакат в Австрия, Италия и Франция. 

" Но пък нашите зимни курорти са подготвени. Те са подготвени първо с високата категория на настанителната база. Готови са с това, че съумяха да основат условия според от напътствията на министъра на опазването на здравето, от здравния протокол за зимните курорти, които в действителност да подсигуряват, че всички туристи, които посетят нашите зимни курорти, първо, ще се усещат удобно, уютно и редом с това ще бъдат избегнати всички благоприятни условия от по-нататъшна болест. Ние организирахме през миналите два месеца неколкократни срещи с туроператори от пазар Англия, от Чехия, от пазар Полша, Русия, тъкмо за зимния туризъм. Записвания има ", изясни Стела Балтова. 

От 1-ви декември ще отпадне заповедта на министъра на опазването на здравето, която изисква с изключение на " зелен документ " и негативен резултат от PCR тест от идващите у нас от 14 дестинации от Европейския съюз, заяви още министър Балтова. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР