Зимният сезон все повече наближава. Но това не бива да

...
Зимният сезон все повече наближава. Но това не бива да
Коментари Харесай

5 круизни маршрута, на които да се насладим през зимата

Зимният сезон от ден на ден наближава. Но това не трябва да стопира феновете на пътешествията да търсят и откриват нови хоризонти. И какво по-хубаво от един сантиментален круиз до някоя непозната дестинация.
 Celestyal Journey след обновяването - круизният транспортен съд е още по-луксозен и още по-вълнуващ от преди
Круизният транспортен съд, от който не бихме слезли

Celestyal Journey е още по-луксозен и още по-вълнуващ от преди

Независимо дали сме безстрашни пътешественици, копнеещи за завършения, плажни безделници, опитващи се да добавят избледняващия си загар под зимното слънце, или пък сме фенове на празничните тържества на непознати места - ето някои от най-хубавите круизни направления, на които може да обърнем внимание тази зима.

Северно зарево

Ако желаеме да се насладим на небесните преливащи светлини от зелено и лилаво, може да го създадем на 14-дневния круиз из Норвегия с кораба MS Trollfjord. Маршрутът му стартира от столицата Осло и стига до Северния нос на върха на Европа - от октомври до април. По пътя ни чакат заснежени планини, фиорди и звездни гледки.

е съчетано с вкусна храна, разнородни напитки и редица развлечения и действия. Осигурени са прехвърляния до пристанищата и интернационалните летища.

Коледни пазари

Защо да не сменяем празненствата вкъщи с величествените имперски градове по река Дунав. Затова може да се възползваме от през Братислава, Будапеща, Залцбург и Виена. За Бъдни вечер си коства да сме в словашката столица на площада Hviezdoslav от 17-и век, а за Коледа в очарователната котловина Wachau в Австрия.

А новата година може да посрещнем с тържество на борда - с чаша шампанско в ръка и с обичаните хора.

Очарователни столици

Какво по-интересно от това да създадем едно зимно изследване на красивите северноевропейски столици. Нощните круизи от Хелзинки до Стокхолм и от цветното пристанище на Копенхаген до Осло разкриват богатата военноморска история на скандинавските страни, а на крайбрежията ще се срещнем с разнообразието от готически дворци, пазари и театри.

Този вид круизни екскурзии са с дълготрайност към 10 дни и се организират в интервала октомври до април.

Декември и витамин D

Най-дългата африканска - 4 000-километровата Нил, е била избавителен маршрут за египтяните в продължение на хиляди години. Затова е и идеалният път за разглеждане на антични реликви при меки декемврийски температури. Тръгвайки от Кайро до Луксор, Кена и Асуан, може да се насладим на  странствуване около аграрни земи, осеяни с гробници, пустинни пейзажи и непокътнати съкровища на ЮНЕСКО - освен това до момента в който хапваме навън на самата палуба.

Разбира се, няма да пропуснем и забележителности като пирамидите в Гиза, храма в Карнак и Долината на царете - освен това до момента в който пътуваме с обичайната лодка фелука.
 Icon of the Seas - най-големият круизен транспортен съд в света е подготвен за завършения
Какво има на борда на най-големия круизен транспортен съд в света

Тук нищо няма да ни липсва

Новогодишни тържества

Островите Галапагос може и да са далечна дестинация, само че пък една новогодишна нощ, прекарана измежду тях, ще остане спомен за цялостен живот.

Разходките в заливите ще ни приближат оптимално до кипящия морски живот и трагичните скални формирания на тихите острови, прибавят от Independent.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР