Зимният сезон у нас стартира без изискване за наличието на

...
Зимният сезон у нас стартира без изискване за наличието на
Коментари Харесай

Няма да се изисква „зелен сертификат“ за ски зоните у нас

Зимният сезон у нас започва без условие за съществуването на „ зелен документ “ за ски зоните и за ски лифтовете на българските курорти. За това заяви министърът на туризма Стела Балтова по Nova.

За потреблението на всички услуги в местата за настаняване и заведенията за хранене документът обаче ще продължи да важи.

„ Очакваме един забавен зимен сезон... Според изследване на Министерството на туризма 74% от българските жители смятат, че изискванията за зимен туризъм в страната са отлични. Но предвид на пандемията има редица условия, които са свързани с епидемиологичната конюнктура, които би трябвало да съблюдаваме. Едно от тях е да имаме „ зелен документ “, изясни Балтова. „ Нашите курорти са подготвени “, сподели тя.

По думите ѝ въвеждане на наложителен „ зелен документ “ за ски зоните не е изключено при усложняване на епидемиологичната конюнктура.

Тя добави, че няма да има специфични Коронавирус зони и карантинни хотели. „ Всеки болен отива в болница. Има специфични правила, които са създадени взаимно със здравните управляващи “, сподели туристическият министър.

Засилен интерес към родните курорти има от Англия, Чехия и Русия. Провеждат се срещи с туроператори от трите страни.

Всеки инфектиран екскурзиант наложително ще бъде изпращан в лечебно заведение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР