Зимният сезон традиционно носи значително увеличаване на потреблението на електроенергия

...
Зимният сезон традиционно носи значително увеличаване на потреблението на електроенергия
Коментари Харесай

КонтурГлобал Марица Изток 3 е готова за зимния сезон

Зимният сезон обичайно носи доста увеличение на потреблението на електрическа енергия в тази връзка КонтурГлобал Марица Изток 3 е подхванала нужните ограничения и е направила в цялостен размер техническата и организационна подготовка, с цел да се подсигурява постоянното и безвредно произвеждане на електрическа енергия за всички консуматори.
Топлоелектрическата централа КонтурГлобал Марица Изток 3 се има и ръководи от КонтурГлобал (73%) и Национална Електрическа Компания ЕАД (27%). Тя е е втората най-голяма електроцентрала на лигнитни въглища в България, с четири енергоблока с обща конфигурирана мощ от 908 мегавата.
Годишно централата създава към 10% от електрическата енергия в страната. През последните 15 години компанията влага над 1,4 милиарда лв. за рационализация и рехабилитация на оборудванията.
За последните дванадесет години компанията е внесла в държавния и локалния бюджет под формата на налози, мита и такси 687 милиона лв.. В компанията работят близо 500 души висококвалифициран личен състав, в чиито компетентности се влага непрекъснато, тъй като инвестицията в човешкия капитал е най-ценна за една организиция. За същия интервал КонтурГлобал Марица Изток 3 е внесла обществени и здравни осигуровки на стойност 70 милиона лв..
Общият размер на направените вложения за възстановяване на обществената среда и инфраструктурата в област Стара Загора възлиза на 3 милиона лв..

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР