Зимният сън свърши. Родният футбол се завърна с гръм и

...
Зимният сън свърши. Родният футбол се завърна с гръм и
Коментари Харесай

Стартът на полусезона - от сигналната ракета и развалената линейка до пълния стадион и красивите голове

Зимният сън свърши. Родният футбол се завърна с гръм и тропот, малко кавги и мотиви за размишления. Началото на пролетния полусезон в efbet Лига бе повече от вълнуващо, не толкоз откъм футболни качества, а в странични фактори, които вършат най-популярната игра още по-интригуваща у нас. Сигнални ракети, развалени коли за спешна помощ, пердах, псувни, само че и фенска поддръжка, красиви голове и обрати, белязаха 20-ия кръг на шампионата ни.

Ето и преглед на първите мачове от пролетния полусезон в efbet Лига.

Началото на постоянния полусезон бе обещано от мача сред Арда и Ботев (Пловдив) - 0:2 . Това бе втора загуба за отбора на Стамен Белчев, който през предходната седмица записа пагубно проваляне с 0:4. Кризата в Арда несъмнено се усеща и след напускането на съществени играчи и свиването на бюджета. Кърджалии са рисково покрай долната част на таблицата и битката занапред следва.
 Арда - Ботев (Пд) 0:2 в мач от efbet Лига
Треньорско решение и " златна " запаса подариха Ботев с победа над Арда

Антоан Бароан задълбочи рецесията в селекцията на Стамен Белчев

От своя страна Ботев (Пловдив) продължава да заема челните места в подреждането и е един от най-добре представящите се тимове през сезона. Двубоят в Кърджали обаче бе белязан от два неприятни момента. Първият от тях беше свадата сред Па Конате и Тонислав Йорданов, пристигнала от нищото поради противоречив тъч. Напрежението взе връх, а псувните и боят скапаха напълно футболния празник в Кърджали. Малко по-късно грозните подиуми продължиха, този път пристигнали откъм бранша за посетители. Бултраси хвърлиха сигнална ракета на терена, която закачи капитана на домакините Иван Коконов. Опитният футболист изпита болежка, само че не преигра ненужно и дуелът продължи без някакво спиране.
 Снимка 564094
Източник:

В " наследник " празник се трансформира дербито сред Левски и Локомотив (Пловдив) - 2:1 . Над 10 000 фенове на " Герена " подкрепяха гневно столичния гранд, а часове преди този момент се включиха в спокойно шествие от паметника на Васил Левски до стадиона. Футболистите на домакините не разочароваха почитателите си и ги зарадваха с значима победа над " смърфовете ".
 Левски победи Локомотив (Пловдив) с 2:1 в efbet Лига
" Син " празник! Вдъхновен Левски стартира полусезона с борбена победа над Локомотив (Пловдив)

Над 10 000 фенове поддържаха столичния гранд

Съставът на Станимир Стоилов, в който имаше много нови попълнения, сподели добра игра, изключително през първата част. " Сините " вдъхнаха оптимизъм на поддръжниците си и потвърдиха, че през тази пролет ще имат напълно друго лице от показаното през цялата 2021 година. Локомотив (Пловдив) пък загатна, че няма елементарно да се съобщи и ще се бори гневно за първата шестица. С актуализирано нахлуване, пловдивчани не престават да бъдат един от най-сериозните съперници в шампионата.
 Снимка 564189
Източник:

Срещата сред Ботев (Враца) и ФК ЦСКА 1948 (0:4) бе една от най-резултатните в 20-ия кръг. Попаденията на Георги Русев, който се разписа на два пъти и на дебютанта Алекс Колев, който също бе прецизен на два пъти, подпечатаха постоянния триумф на " алените ", които през актуалната акция към момента търсят непоклатимост в изявите си. Ботев (Враца) ще е един от тимовете, които се борят за оцеляване, а напускането на огромната звезда Дориан Бабунски прави задачата много по-трудна.
 Снимка 564212
Източник:

Царско село и Берое (1:2) предложиха завладяващ дуел в полите на Витоша. " Царете ", които разполагат с цели 19 чужденци, потвърдиха в контролите против ЦСКА, Левски и в този момент в мача със старозагорци, че въобще няма да бъдат " боксова круша " или аналог на Черноморец Бургас-София преди години. Попадението на Мбуямба-Седрик Каломбо, напълно справедливо може да завоюва наградата " Гол на кръга ". Със своята си задна ножица, халфът остави беззащитен стражът Генадий Ганев и донесе преднина на " царете ", които обаче претърпяха цялостен поврат.
 Берое победи Царско село с 2:1
Берое с поврат над Царско село в формалния дебют на Петър Хубчев

Великолепна задна ножица на Мбуямба-Седрик Каломбо беляза срещата

След срещата треньорът на гостите Петър Хубчев хвърли огромната бомба като разгласи, че ще покаже документи в разногласието му против Левски. Малко по-късно почитатели на " сините " не се стърпяха и нарекоха експерта в декларация " злобно дребосъче, давайки поръчка, че войната сред двете страни занапред следва.
 Снимка 564250
Източник:

Битката сред Черно море и Лудогорец (1:2) предстоящо не беше лека за първенците. Все отново те съумяха да побеждават на един от най-негостоприемните игрища в България и самоуверено преследват задачата си - 11 поредна шампионска купа. От своя страна " моряците " направиха постоянна селекция, привличайки Матиас Курьор, Юлиус Каспаравичус и Мазир Сула. Съставът на Илиан Илиев ще продължава да се бори за място в първата шестица и несъмнено има всички качества, с цел да го реализира.
 Снимка 564292
Източник:

Дербито сред Славия и ЦСКА (2:3) разпали полемики, само че не толкоз с развоя на мача. " Червените " доближиха до наложителна победа в борбата за купата. Съставът на Стойчо Младенов нямаше право на повече неточности след равенството през предходната седмица против Локомотив (София). Истински значимото в мача обаче беше случилото се с Георги Петков, който съгласно думите на лекарите е бил сред живота и гибелта, гълтайки си на 3 пъти езика. Като допълнение на драмата стана колата за спешна помощ, чиято врата не съумя да се отвори дълго време и трябваше да бъде ритана и дърпана от чиновници и играчи.
 Собствениците на злощастната кола за спешна помощ: Ключалката се е заключила, малшанс
Собствениците на злощастната кола за спешна помощ: Ключалката се е заключила, малшанс

Ето какво споделиха от медицинския център

Свидетел на случилото се стана испанската легенда Хосе Мари Бакеро, който беше на трибуните, с цел да следи изявите на сина си - Йоан, който даже вкара първото попадение във вратата на ЦСКА. Бившият състезател на Барселона надали е останал удивен от ситуацията и видяното, само че очевидно ще би трябвало да привиква с българския футбол, в случай че синът му желае да се развива в него.
 Снимка 564316
Източник:

Последната среща от 20-ия кръг сред Пирин и Локомотив (София) - 2:1 предложи много битка. Пред много фенове на " Христо Ботев ", " орлетата " демонстрираха пиринския дух, на който разчитат много в борбата си за оцеляване.
 Пирин победи Локомотив (София) с 2:1 в efbet Лига
Пирин отхвърли Локо (София) в първия си мач за годината

Интригуващ конфликт

" Железничарите " бяха на няколко пъти покрай попадение, само че върнаха единствено едно и то много красиво посредством Октавио.

Сега двата тима са на линията на рисковата зона и единствено постоянни игри и победи ще ги отделят от групата за оставане в елита при разделянето на формата.
 Снимка 564431
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР