Зимните спортове са отличен начин да раздвижим и тонизираме тялото

...
Зимните спортове са отличен начин да раздвижим и тонизираме тялото
Коментари Харесай

Колко бързо може да станем скиори

Зимните спортове са отличен метод да раздвижим и тонизираме тялото си през месеците, които най-често са изпълнени с много лежане на топло и щедро ядене. За доста от нас обаче ските наподобяват прекомерно мъчно начинание, изискващо безчет рухвания и часове процедура. Това, несъмнено, е размишление най-много основано на боязън и мързел, което няма доста общо с действителността, настояват опитни скиори.

Проблемът с рухването

Много хора отхвърлят да се качат на ските при самата мисъл, че могат да паднат и да се наранят съществено. Въпреки че сходен риск съществува, той е налице и когато вървим по замръзнали тротоари и улици, само че това не ни стопира да излизаме през зимата.

 Снимка 333787

Падането по време на ски, изключително при начинаещите, е по-скоро част от заниманието. Скоростта, с която падаме, е прекомерно дребна, с цел да се получат съществени контузии или неприятни синини. Разбирачите поучават да подходим към процеса като към детска игра, която е придружена от доста смях и прелестно въодушевление. Тази позиция би освободила човек от инстинктивното сковаване на тялото и доста би ускорила процеса на учене.

Години процедура

Противно на всеобщото поверие, ските не са спорт, който изисква години процедура, с цел да му се насладим. Според експерти в региона, човек се нуждае от едвам три часа работа с преподавател, с цел да получи убеденост и познания, задоволителни с цел да стартира да натрупа опит самичък.

 Снимка 333789

Удоволствието от скоростта и спускането е налице, без значение дали се пускаме по полегатите детски писти, или по по този начин наречените " стени ".

Няколко думи за мотивация

Ските са отличен метод да се потопим в природата, да се любуваме на обилни гледки от високо и да завържем нови другарства, до момента в който чакаме лифта. Ефектите върху тялото и физиката ни са повече от положителни, защото се засягат мускулни групи от главата до петите.

 Снимка 333788

Ските са изключително добър метод да развием здрави крайници и седалищни мускули, вместо да прекарваме часове наред в задушния фитнес, правейки клекове с щанга. Гърбът и раменете също получават здравословна доза натоварване, а най-после на деня тялото се усеща по-тонизирано и заредено с О2 от всеки път.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР