Зимните разходки не трябва да притеснява родителите. Освен, че не

...
Зимните разходки не трябва да притеснява родителите. Освен, че не
Коментари Харесай

Разходка с бебе през зимата - безопасна и полезна

Зимните разходки не би трябвало да тормози родителите. Освен, че не са рискови, те даже са потребни, считат педиатри. Тези излизанията са изключително значими за развиването на децата.

Разходката през зимата е неотменна част от адаптирането на детето към външната среда и тя би трябвало да бъде правена постоянно, споделя доктор Мария Славчева. Педиатърът обръща внимание, че би трябвало да се съобразяваме да няма мощен вятър, дъжд или мъгла.

Важно е да се знае, че разходката на открито е доста скъпа за децата, тъй като те попадат в среда със пресен въздух, споделя тя и прибавя, че това е за предпочитане пред топлите и задушни пространства в дома.

Първата разходка на новородено дете през зимата би трябвало да се прави към четвъртата седмица на бебето. За нея обаче би трябвало детето да е квалифицирано. Така той привиква последователно с външната среда и при подобаваща температура може да го изведем за първата му 20-минутна разходка на открито.

Децата би трябвало да се обличат многослойно, с цел да може да се обличат и събличат облекла, като за предпочитане са памучните материи. Трябва да има и одеяло на разположение, в случай че се наложи да се завие детето, до момента в който сте на открито.

По време на разходката майката би трябвало да следи цвета на кожата на лицето да е с розов загар. Трябва да му е топло нослето, сподели доктор Славчева. По него може да се съди дали на малчугана му е топло или студено.

Респираторните инфекции не идват толкоз от студения въздух, колкото от контакта с други заболели, споделя доктор Славчева и добавя, че места като молове и детски градини са по-рискови за разболяване в сравнение с една хубава зимна разходка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР