Зимните плодове са основно от семейството на цитрусите, като портокали

...
Зимните плодове са основно от семейството на цитрусите, като портокали
Коментари Харесай

Най-добрите плодове за силен имунитет през зимата

Зимните плодове са главно от фамилията на цитрусите, като портокали и грейпфрути, както и киви, написа zdrave.to. Като наблягате на сходни артикули в студеното и изменчиво време, ще получите значими хранителни субстанции, които ще поддържат имунната ви система в съвършено положение.

Ето какво предлагат експертите:

1. Портокали. Те са по-известни с това, че обезпечават доста витамин С, само че също по този начин са богати на флавоноиди.

2. Клементини. Технически те са тип мандаринови портокали, които са направени от кръстосване на два разнообразни типа портокали. Те са известни измежду децата, защото са лесни за обелване, постоянно са без семки и са превъзходен метод за доставяне с витамин С.

3. Мандарини. Те са типове сладки портокали и обезпечават витамин С, като в една мандарина има към 25% от дневните ви потребности.

4. Грейпфрути. Те също са с високо наличие на витамин С, плюс витамин А, както и удобни за здравето фитохимикали, като ликопен и бетакаротин, лимоноиди и флавоноиди. Те имат способността да се борят с увреждането от свободните радикали и оксидативния стрес, които способстват за стареенето на тялото и развиването на хронични болести.

5. Кумкуат. Това са дребни цитрусови плодове, които имат сладостен и стипчив усет. Те също са един от най-хубавите източници на витамин С и фибри.

6–7. Лимони и лайм. Има доста аргументи да им се насладите. Те са с кисел усет, само че с ниско наличие на калории и без захар.

8. Киви. И тези плодове са първенци по наличие на витамин С, като даже едно киви ще ви обезпечи 100% от дневните потребности. Освен това този плод дава положително количество витамин К, в допълнение с калий и витамин Е.

9. Зимен пъпеш. Този пъпеш има тъмнозелен цвят и продълговата форма, и не може да се употребява сурово. Вместо това, нормално се задушава или подготвя на пара.

10. Нар. Това е червен, сладко-кисел плод, който е цялостен с дребни семена. Те съдържат „ тонове” антиоксиданти и флавоноиди, както и сокът от нара, които са свързани с предварителната защита на рака, детоксикацията, здравето на сърцето и други Този плод също е с високо наличие на витамин К, витамин С, фолиева киселина и калий.

11. Червени боровинки. Те са цялостни с антиоксиданти, свързани с предварителната защита на някои типове рак, инфекции, сърдечни болести и възпаления.

12. Райска ябълка. Тя е с високо наличие на витамин А, витамин С и манган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР