Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг започнаха с мир и обединение.

...
Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг започнаха с мир и обединение.
Коментари Харесай

Откриването през погледа на българските олимпийци

Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг започнаха с мир и обединяване. Такова, каквото видяхме в лицето на тимовете на Северна и Южна Корея, които дефилираха дружно и под общ байрак в парада на нациите на церемонията на откриването.

Честта на България ще пазят 21 състезатели в 6 типа спорт. Родната делегация излезе под номер 32 в парада на нациите, а знаменосец бе огромната ни вяра за орден в сноуборда Радослав Янков.

Игрите в Южна Корея започнаха преди формалния старт на надпреварите. В четвъртък Владимир Зографски се показа доста мощно в квалификацията в ски скока на дребна шанца и по този начин си завоюва правото да взе участие в съботния край.

Също в съботния ден дебют на най-големия състезателен конгрес за бели спортове ще запише Павел Ангелов - единственият ни представител в спускането с шейни. Той не пропусна да запечата всеки по-голям миг от зрелищната гала, като се снима за спомен с Янков, Зографски и... и талисмана.



Други пък като ски бегачите ни Антония Григорова, Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов, се похвалиха със фотография от подготовка преди формалните стартове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР