Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг започнаха с бляскава церемония и

...
Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг започнаха с бляскава церемония и
Коментари Харесай

Игрите в Пьонгчанг почнаха, а България си спомня за Нагано

Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг започнаха с блестяща гала и светът към този момент е зависещ напълно на тази страст. Родните представители в белите спортове също преследват своите фантазии в Южна Корея, само че е време да си спомним за нещо значимо.

Преди тъкмо 20 години България извоюва най-големия си триумф на Зимни олимпийски игри. Легендарната Екатерина Дафовска завоюва единственото досега злато за България на подобен конгрес, като беше недостижима в самостоятелния старт на 15 км в Нагано.

В ранните часове на 9 февруари 1998 година цялата страна тръпна пред тв приемниците, с цел да наблюдава старта на родните биатлонистки. Тогава и Павлина Филипова се показа превъзходно, само че напълно малко не ѝ стигна да завоюва бронза.

Преди това достижение на Дафовска, родните представители на Зимни олимпийски игри бяха триумфирали единствено с едно бронзово отличие. То беше на Иван Лебанов 18 години преди нейния успех.

Оттогава и Евгения Раданова, и Ирина Никулчина носиха триумфи и медали на България, само че златото на Дафовска още остава недостижимо. Да се надяваме, че този неин триумф ще бъде подравнен в Пьонгчанг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР