Зимните ни курорти за безупречни, разчитаме на българите, каза Марияна

...
Зимните ни курорти за безупречни, разчитаме на българите, каза Марияна
Коментари Харесай

Още 170 млн. за бизнеса. Покриват процент от оборота

Зимните ни курорти за безупречни, разчитаме на българите, сподели Марияна Николова
Още 170 млн. лева ще получи бизнесът. Държавата ще покрие част от изгубения в интервала на новите ограничаващи ограничения оборот.

„ Предвиждаме от понеделник да проработи нова икономическа мярка, която ще бъде над 170 млн. и касае дребни и междинни предприятия. Концентрирали сме се върху това да бъде процентно съответствие на оборота ”, разгласи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред Нова тв.

„ Хората, които не могат да гледат своите деца, ще имат опция да получат спомагателна помощ ”, увери тя. От понеделник потегля новата мярка, по която страната ще заплаща по 24 лева дневно на служащи в неплетен отпуск.

„ Мерките, които въведохме, бяха навременни. Много е значима дисциплината на хората. Считам, че в случай че в границите на три седмици се активизираме, ще можем да посрещнем празниците с обичаните си хора ”, уверена е Николова. Тя разяснява още ограниченията в туристическия бранш и желанието на немския канцлер Ангела Меркел зимните курорти да бъдат затворени. Вицепремиерът съобщи, че българските курорти съблюдават всички противоепидемични ограничения.

„ С моя заповед бяха издадени инструкции, които бяха заимствани от най-хубавите ски курорти. Мерките се съблюдават безупречно, демонстрираха инспекции. Не смятам, че някой от сектора би си разрешил риск или неточност, които могат да ударят целия бранш ”, акцентира министърът.

Изчисленията демонстрират, че при цялостен локдаун в зимния туризъм загубите ще възлизат на към 1 милиард лв.. „ Отчитаме забележителен спад на резервациите. Към сегашния миг той е към 40%. ”, заяви Николова. И съобщи: „ Отново ще разчитаме на вътрешния туризъм. ”.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР