Зимнината в буркани, така предпочитана през хладните дни, има своите

...
Зимнината в буркани, така предпочитана през хладните дни, има своите
Коментари Харесай

Туршиите и техните ползи за здравето на човек

Зимнината в буркани, по този начин желана през хладните дни, има своите изгоди за здравето.

Основно място заема фактът, че при консумирането на зимнина се ускорява метаболизма на човек.

Това е от голяма важност при битката с килограмите.

Ферментиралите ензими, които се отделят от зеленчуците в процеса на ферментация, се усвояват доста елементарно от организма и усъвършенстват действието на червата.

Дрождите, които се образуват при този развой, оказват помощ да се понижат равнищата на всевъзможни захари и дава опция организма да усвои храната и да я обработи по-лесно и по-добре. Млечно-киселите бактерии, които се съдържат във всяка туршия, имaт yникaлнoтo cвoйcтвo дa пpeдoтвpaтят тpaнcфopмиpaнeтo нa чpeвнитe eнзими в кaнцepoгeнни.

Според експерти туршиите съдържат доста количество витамини, ензими, омега-3 мастни киселини и пробиотици. Има се поради домашно приготвените зимнини. Тези, в чийто състав е включен чесън, са извънредно подобаващи в битката с настинките през зимните месеци.

Както самите артикули, по този начин и марината от туршията, оказва своето благотворно деяние на организма. Тя съдържа извънредно огромно количество електролити, които са значими за водно-солевия баланс на организма. В нея се съдържа калий, който попречва появяването на мускулни конвулсии след подготовка, без да насища организма с непотребни въглехидрати.

При някои хора марината от туршия работи разхлабващо, което способства за понижаване на тежестта.

Важно е да се означи, че за естествено ферментирали храни се смятат тези, които са минали процеса на сол и вода без други добавки и топлинна обработка. Това изключва част от туршиите, в които се употребява оцет, олио и стерилизиране.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР