Зимни бури осуетиха плановете за пътуване на много американци. Традиционно

...
Зимни бури осуетиха плановете за пътуване на много американци. Традиционно
Коментари Харесай

Зимни бури осуетиха плановете на американците за Деня на благодарността

Зимни стихии осуетиха проектите за пътешестване на доста американци. Традиционно по случай Деня на благодарността се образуват тапи по автомагистралите, а летищата са натоварени, защото американците пътуват при своите фамилии и другари за празника.

Лошото време в Съединените щати затруднява така и така натоварения трафик в Деня на благодарността. Метеорологичните служби предизвестяват за заплаха от наводнения.

По данни на американската автомобилна асоциация 55 милиона души ще изминат повече от 50 благи, с цел да отидат при околните си.

Международното летище в Лос Анджелис поучава за вътрешните полети пасажерите да явяват най-малко 3 часа по-рано. Някои обаче се оплакват, че чакат прекомерно дълго. Около 30 полета към този момент бяха анулирани.
Жена: Знаехме, че ще бъде полуда и по тази причина дойдохме на летището три часа преди полета.
В най-натоварения ден летището в Лос Анджелис чака 238 хиляди пасажери и 113 хиляди коли.

Чарлз Панунцио, представител на Летище Лос Анджелис: Общо 14 са дните на интензивни пътувания за Деня на благодарността - те започнаха предходната сряда и ще продължат до вторник, 3 декември. Това значи над 3 милиона пасажери, което е 80% от популацията на Лос Анджелис.
По традиция менюто на празника включва пуйка и тиквен къс. В доста градове се организират паради, а един от най-известните е в Ню Йорк. Според изчисленията американците ще изядат 46 милиона пуйки по време на фамилните празненства.

Пуйка беше изпратена и за астронавтите на Международната галактическа станция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР