Зимни бури и наводнения в Съединените щати отнеха живота на

...
Зимни бури и наводнения в Съединените щати отнеха живота на
Коментари Харесай

Зимни бури и наводнения в САЩ

Зимни стихии и наводнения в Съединените щати лишиха живота на минимум двама души. Средните часи на страната са сковани от мраз, а югоизточните са потопени под вода. Прогнозите на синоптиците са, че и през идващите дни ще продължи да вали. Очакват се и ураганни ветрове.

Минесота, Тексас, Небраска, Северна и Южна Дакота остават в прегръдката на ледената зима. На места снежната завивка надминава метър. На локалните летища са блокирани хиляди пасажери, чийто новогодишни проекти за пътешестване бяха осуетени.



Заради снега, единствено в Тексас над 400 полета бяха анулирани, а 2300 бяха осъществени със закъснения. Надеждите са, че през днешния ден и на следващия ден въздушният трафик ще бъде възобновен най-малко отчасти. Извънредното състояние, оповестено още през вчерашния ден в Канзас остава в действие. Снегът и поледиците провокираха и транспортен безпорядък. Регистрирани са десетки произшествия. Властите приканиха локалните поданици в най-засегнатите региони да се въздържат от пътешестване.
 Рекордни жеги за Нова година в Австралия, нечовечен мраз скова Съединени американски щати Рекордни жеги за Нова година в Австралия, нечовечен мраз скова Съединени американски щати
С рекордни жеги ще посрещнат Новата година в Австралия, и със мраз и сняг в доста региони на Съединени американски щати. На Нюйоркското летище Ла Гуардия работата за малко б...

И до момента в който централните елементи на Съединени американски щати са затрупани от снега от югоизточните щати са под вода. Наводнения има в Луизиана, Мисисипи и Алабама. На места продължава да вали.
Робърт Фарел: " Ние сме на дъното на хълма от поредицата къщи и водата непосредствено се връща назад - напряко в гаража ни, тъй че и той е цялостен с вода. "
Нормализиране на метеорологичната конюнктура се чака най-рано при започване на идната седмица.
 © фотоси: БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР