Зимната закуска е различна от лятната: Трябва да е хранителна.Диетологът Наталия

...
Зимната закуска е различна от лятната: Трябва да е хранителна.Диетологът Наталия
Коментари Харесай

Зимната закуска е различна от лятната: Трябва да е хранителна

Зимната закуска е друга от лятната: Трябва да е хранителна.

Диетологът  Наталия Круглова  счита, че съставът на закуската през зимата би трябвало да се разграничава от този за лятното хранене.

В изявлението си за радио Sputnik тя посочва продуктите, които не би трябвало да се употребяват по време на утринното хранене през студените месеци.

Според Круглова зимната закуска би трябвало да е хранителна и да съдържа всички субстанции, от които се нуждае организмът. Тя изяснява, че престоят навън при минусови температури ни принуждава да  изразходваме повече сила , в сравнение с при топло време.

„ Само една чаша кисело мляко или един сандвич не са задоволителни през студения сезон. Закуската би трябвало да е засищаща и пълноценна по състав “, споделя Круглова.

Въпреки това засищащо и питателно не са едно и също нещо, предизвестява диетологът. Тя предлага да се изключат от утринното меню ястия, съдържащи огромни количества елементарни въглехидрати.

„ Такива са да вземем за пример, някои подготвени храни за закуска, които съдържат много  захар, сладкиши и някои бонбони . Тези храни могат да бъдат единствено дребна добавка към постоянната закуска през зимата, а не главната ѝ част, тъй като след нея бързо ви се желае да ядете още веднъж. Такава храна може да е цялостна с калории, само че не засища за дълго време “, споделя Круглова.

По време на студения сезон човек наложително би трябвало да си набавя  витамини и фибри  заран, добавя тя.

„ През зимата можете да закусвате с бъркани яйца, варени яйца или извара, само че със наложителното прибавяне на  пълнозърнести храни  като мюсли или самун, както и плодове. Бих добавила и източници на растителни мазнини, да вземем за пример шепа ядки “, поучава Круглова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР