Зимната ваканция на Галерията за съвременно изкуство +359 приключи. Водонапорната

...
Зимната ваканция на Галерията за съвременно изкуство +359 приключи. Водонапорната
Коментари Харесай

Криза на претовареното възприятие в първия проект за 2019 г. на Галерия 359

Зимната почивка на Галерията за модерно изкуство +359 завърши. Водонапорната кула в София отваря порти на 22 март от 19:00 часа за първата галерия „ ХОТЕЛ “ на актуалния образен актьор Георги Георгиев-Jorrras. В последния си план той се занимава с невидимите смисли, стоящи зад повърхността на изображение, основано въз основата на индивидуален образен концентрат от натрупвания на мемоари, прочувствени положения и наблюдаване на заобикалящия ни свят.

По време на дългогодишните си проучвания върху градежа на облика той трансформира работата върху един образен обект в обред, следвайки философията на Юнг за абстракцията като „ форма на психологична интензивност, посредством която съзнаваното наличие се освобождава от свързаността му с несъществени детайли “.

„ ХОТЕЛ “ е обектно резюме на актуалната рецесия на разбиране на облика в претрупана осведомителна среда, в която има сериозна загуба на смисъл и дълбочина на посланията за сметка на метода, по който те се показват. Хотелът е неутрално пространство за краткотрайно престояване. Без да е подробност от съответна персонална история, той е вместилище на хиляди персонални истории свързани с хората обитавали там. Хотелът е музей на отпечатъците, които хората оставят във всекидневието си –материални следи от страсти, прекарвания, персонални ритуали, забравени движимости, миризми, инцидентно надраскани скици на невъзможни места. Дори откакто хотелските стаи са подготвени за идващия жител, един деликатен обзор ще открие знаци от непозната история. Колекцията от тези знаци сама по себе си съставлява една световна човешка история, ситуирана под видимо безупречната повърхнина на искрящо бели чаршафи, колосани кърпи и чаши покрити с целофанени калъфи.

Заглавието „ ХОТЕЛ “ предизвика въпроса до каква степен се е трансформирала същността на креативния развой, извършен в цялостна изолираност, в настояще на интензивно, само че протичащо през разнообразни механически средства другарство сред хората. При подготовката на изложбите си Jorrras влиза в режим на живот, осигуряващ избран вид медитация върху наличието на всяка работа – тя води до решенията какви материали да употребява, каква намеса да приложи към тях, както и по кое време да постави завършек на всеки работен цикъл.

Изложбата е част от непрекъснатата тематична стратегия на галерията „ Форматиране на отсъствието “. Куратор на плана е Ирина Баткова, артистичен шеф на галерията. Целта на всяка изложбена процедура съгласно нея е да сътвори поле за по-широка полемика за наличието на актуалното изкуство през днешния ден. Според притежателя на + 359 Владимир Илиев точно тази полемика дава смисъл и на пазара на актуалното изкуство през днешния ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР