Зимната програма за 2022 година на летище Пловдив започна с

...
Зимната програма за 2022 година на летище Пловдив започна с
Коментари Харесай

Зимната програма на летище Пловдив започна с нови чартърни полети

Зимната стратегия за 2022 година на летище Пловдив стартира с нови чартърни полети, като първа е програмата от Турция. Това оповестиха от Съвета на шефовете на пловдивското летище.

Полетите ще бъдат от Анталия и Измир до Пловдив и ще се извършват от самолетната компания " СънЕкспрес " (SunExpress). Чартърните полети са общо осем на брой и ще продължат до началото на февруари. Председателят на Съвета на шефовете Дойчин Ангелов добави, че пред край са и диалозите за линията Анталия - Бурса - Пловдив.

Втората чартърна стратегия е от Белфаст, Северна Ирландия, която ще стартира на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се извършват от самолетната компания " Джет2 " (Jet2).

" Туристите, които ще бъдат привлечени от тези стратегии, са главно за зимните ни курорти. Това е добър симптом за зимния туризъм у нас ", разяснява Ангелов. За Българска телеграфна агенция Дойчин Ангелов напомни, че постоянните полети на летище Пловдив са 14 на седмица. В момента има постоянни полети до лондонските летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, извършват се и полети до Дъблин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР