Зимната обстановка у нас обърка движението на влаковете - натрупаха

...
Зимната обстановка у нас обърка движението на влаковете - натрупаха
Коментари Харесай

Пътници бяха блокирани за часове в студени купета заради закъснения на влаковете

Зимната конюнктура у нас обърка придвижването на влаковете - натрупаха се големи закъснения. Много хора прекараха часове наред блокирани в студени купета. Причините - от прекратено електрозахранване до повреди и огромни преспи.

Изключително сериозно беше ситуацията на гара Мездра, където хора се оплакаха, че мръзнат повече от 16 часа във влака от Варна. На три места беше прекратено придвижването по жп линията сред Мездра и София поради изобилния влажен сняг, който провокира повреди.

Не се движеха и композиции сред гарите Червен бряг, Роман и Мездра, както и сред Руска бяла и Враца.

От БДЖ осведомиха, че към 20 ч придвижването на влакове се реализира изцяло обикновено, а закъсненията, които има сега, са вследствие на към този момент възобновени спирания.
 С 9 часа забавяне дойде в София влакът от Варна С 9 часа забавяне дойде в София влакът от Варна
С огромно забавяне поради изобилния снеговалеж се движат доста влакове в страната. С 9 часово забавяне в София дойде влакът от Варна, а пасажерите...

Снегът от обикновено февруарско събитие се трансформира в същински призрачен сън за хората, които пътуваха от Варна до София. Петър Иванов беше един от тях:
Петър Иванов: Кондукторката беше събрала одеала, да знаех щях да я фотографирам да видите по какъв начин носи куп одеала във втора класа на премръзнали деца.
Посрещнахме пасажерите на дълго чаканата спирка в София след 17-часово пътешестване, от които 7 часа блокирани сред Попово и Славяново.
- Видяхме мълния, пламъци, никой нищо не ни споделя и по този начин седем часа. Седем часа без парно, без вода, без обсег на телефоните, радиостанцията на влака и тя не работи.

- Кондукторите вървяха 5-6 километра пеш в снега в преспите, с цел да могат да осведомят какво се случва във влака.

- Ще желая обезщетение за пътуването си.
Изнервени пасажери имаше и в Мездра, където се оплакаха и от липса на информация.
- Отношението на хората от БДЖ беше непоносимо. Ще ме смъкват от влака, тъй като аз съм имал някакви искания. А моите искания бяха да имам някаква информация.

- Някои от пътуващите не съумяха да пътуват за екскурзии, които бяха си планували, имаше студенти, които не съумяха да се явят на изпити.  Част от влаковете в мрежата на БДЖ не престават да се движат със забавяне Част от влаковете в мрежата на БДЖ не престават да се движат със забавяне
Обилният сняг през днешния ден провокира прекъсване на електричеството по жп мрежата в цели региони на страната. Бързият трен Варна - София закъсня с 9 часа. Каква е...

Уверенията са, че железопътната инфраструктура към този момент е изцяло проходима, само че към момента има гари без ток. Именно неналичието на електричество тази заран сътвори проблем за почистването.
Стоян Стоянов, шеф на дирекция в НКЖИ: Трудно излизат възстановителните екипи, всички действия се правят на ръка.
Заради снега, влаковете ще минават през жп прелезите с по-бавна скорост - до 15 км/ч.
 От БДЖ дават храна и вода на пасажерите в блокираните влакове От БДЖ дават храна и вода на пасажерите в блокираните влакове
Десетки влакове се движат със забавяне поради усложнената конюнктура. Други 10 престояват. Най-критична е обстановката по направлението София-Варна прочие..
Още по тематиката Зимната конюнктура в страната
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР