Зимната обстановка осложни ситуацията за всички, които пътуват в Турция

...
Зимната обстановка осложни ситуацията за всички, които пътуват в Турция
Коментари Харесай

Снежната покривка затруднява движението в Турция и Гърция

Зимната конюнктура осложни обстановката за всички, които пътуват в Турция и Гърция.

Силният снеговалеж провокира безпорядък по пътищата в Турция. Близо 30 автомобила са се сблъскали във верижна злополука през днешния ден по Анадолската автомагистрала в сектор в окръг Дюздже. Заради произшествието е затворено придвижването в посока към Истанбул, а на пътя се е образувала дълга опашка, в която чакат също рейсове и тирове.

Валията на окръг Дюздже Джевдет Атай дойде на място, с цел да се запознае със обстановката. При друга злополука през днешния ден с пътнически рейс починаха трима души на автомагистралата Кузей Мармара в Истанбул, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Автобусът е излязъл от пътя и се е преобърнал, като се е спускал в бездна цели 30 метра. В случая са починали водачът и двама пасажери, а 19 души са ранени.

Заради понижена видимост е краткотрайно затворено придвижването през Босфора в двете направления.

Лошото време засегна и ежедневния живот на жителите. В Югоизточна Турция, в окръзите Бингьол, Шърнак и Елязъг, доста села са откъснати от света поради снега.

Главната метеорологична работа предвижда, че снеговалежът ще продължи през целия ден през днешния ден в Истанбул и елементи на Черноморието, а в някои елементи на Анадола и Югоизточна Турция и на следващия ден.

Ниски температури и мощни снеговалежи заледиха пътищата в Гърция. На доста места полицията ревизира за спазването на условието колите да се движат с вериги. Регистрирани са рекордно ниски температури, като във Флорина термометърът удари минус 17 градуса.

Студеният циклон доближи тази нощ до островите в Егейско море. Крит е затрупан със сняг. Синоптиците предвиждат снеговалеж през днешния ден и в Атина. Затварят учебни заведения в понеделник и вторник, осведоми Днес.бг.

Вятърът в морето към момента разрешава придвижване на фериботи по график, само че прогнозите са за мощни морски стихии в границите на деня.

Пътниците да се свържат с пристанищните управляващи за съответна информация, оповестяват от транспортните компании.

Министърът на развиването на Гърция съобщи, че държавното управление ще изплаща помощите за високите цени на тока, " до момента в който е належащо ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР