Зимната атракция, която се намира на площад Бдинци“, заработи от

...
Зимната атракция, която се намира на площад Бдинци“, заработи от
Коментари Харесай

Ледена пързалка във Видин радва малки и големи

Зимната атракция, която се намира на площад „ Бдинци “, проработи от през днешния ден. Специални посетители на празника бяха дребните възпитанички на Спортен клуб „ Ледени искри “, които показаха къса стратегия и впечатлиха присъстващите със своята елегантност и грациозност. Сред аплодиращите леденото шоу бяха и заместник-кметовете на Община Видин Борислава Борисова, Цветомира Илиева, Десислава Тодорова и Светослав Скорчев, ръководителят на Общинския съвет Генади Велков и други
Заместник-кметът Борисова приветства жителите на Видин, пристигнали на откриването на оборудването. „ Радвам се, че изпълнихме следващия ангажимент от управническата стратегия на кмета доктор Цветан Ценков. Убедена съм, че пързалката сбъдна доста детски фантазии и ще бъде отлично развлечение за младежите в нашия град, а и за по-възрастните “, показа тя. И акцентира, че оборудването дава отговор на всички условия на Европейски Съюз за сигурност, като прикани използването му да става при съблюдаване на противоепидемичните ограничения и на одобрените правила.

Новата пързалка се стопанисва от Община Видин и ще радва феновете на зимните занимания чак до края на февруари 2021 година Тя е с натурален лед и ще работи всеки ден от 12:00 ч. до 21:00 часа (при температура под плюс 15 градуса), с график от половинчасови сесии с 30-минутна пауза посред им за осъществяване на наложителната профилактика. Цената на услугата за една сесия е: за възрастни – 5 лева.; за деца и възпитаници – 3 лева.; за прилагане на помощно средство – 1 лева
Съоръжението, което е с размери 300 кв. м и оптимален потенциал 60 души, може да се употребява както от деца, по този начин и от възрастни. Кънките за пързаляне се дават по номера, след приемане на касов бон и се връщат единствено на обозначеното място, като преди този момент бъдат почистени с предоставените за задачата четки. Разрешено е пързалянето и със лични кънки.

Пързалката е предопределена за физическа интензивност, а не за фигурно пързаляне. След всяко връщане кънките ще бъдат дезинфекцирани. Ползването й става при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. За задачата е сложена маркировка, тъй че хората да са на нужната отдалеченост един от различен, до момента в който изчакват реда си за приемане на касов бон. Правилата и графикът са ситуирани на видно място върху касата, красиво изрисувана от видинската художничка Теодора Обретенова. Инструктори, работещи на смени, ще наблюдават за спазването на разпоредбите, за сигурността на пързалящите се и ще оказват помощ на тези от тях, които за първи път се качват на леда.
Първите две сесии след формалното разкриване на ледената пързалка бяха безвъзмезден подарък от Община Видин за най-нетърпеливите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР