Зимите са синоним на топли чаши от любимата ни напитка

...
Зимите са синоним на топли чаши от любимата ни напитка
Коментари Харесай

Кафе с масло и защо е толкова добра идея

Зимите са синоним на топли чаши от обичаната ни напитка - чай, кафе или даже шоколадово мляко. Може би в този момент е и точният миг да пробваме нещо ново и необичайно; нещо, което не сме се осмелявали да опитаме до момента, като кафе с масло да вземем за пример.

Какво е кафе с масло

Известно е, че поотделно и маслото, и кафето имат доста хранителни изгоди. В композиция обаче те изгарят мазнините в тялото и оказват помощ да усещаме мозъка си по-ясен.

Всичко, от което се нуждаем, е сварено кафе, безсолно масло и малко кокосово масло. Всъщност кафето с масло се употребява вместо изобилна закуска от тези, които са на кето диета (с високо наличие на мазнини и с ниско наличие на въглехидрати).

Как да го приготвим

За да създадем тази напитка, се нуждаем от чаша готово сварено кафе, една до две супени лъжици кокосово масло, една до две супени лъжици безсолно масло или масло гии (пречистено масло). Смесваме съставките в блендер и разбъркваме, до момента в който напитката ни замязя на пенесто лате. Важно е разбъркването да стане в блендер, тъй като в случай че просто сложим маслото в горещото кафе, то се отделя от горната страна на чашата като каймак.

Хранителна стойност

Една чаша кафе с масло съдържа наситени мазнини и витамин А, което е положително за здравето на кожата, зрението и цялостния имунитет на организма. В напитката има също и малко количество калций, витамини К, Е и B.

Въпреки че няма доста изследвания, които ясно да изясняват изгодите за здравето на това кафе, хората, които го пият, споделят, че им оказва помощ да имат повече сила и умствена изясненост. Освен това потиска глада. Мазнините в кафето забавят храносмилането и усилват чувството за цялост в тялото, а това може да докара до загуба на тегло.

Смята се, че маслото с кафе обезпечава дълготрайна сила, евентуално тъй като наситените мазнини могат да удължат резултатите на кофеина. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР