Зимата все още владее планинските склонове. Но в градовете снегът

...
Зимата все още владее планинските склонове. Но в градовете снегът
Коментари Харесай

Зелена светлина: Импровизирана ски-писта в Швеция

Зимата към момента владее планинските скатове. Но в градовете снегът отстъпва. А желанието за малко ски-бягство постоянно е по-голямо от опциите.

Освен в случай че.. в случай че не сте 15-годишен шведски възпитаник с умения и знания за основаване на спонтанна ски-писта напълно покрай дома си.

Какво му би трябвало ли? Желание и умелост.Плюс: вода, много вода, вентилатор, маркучи и дюзи? При ниските шведски температури това е задоволително за оформянето на дребна писта с бабуни и платформи за скокове.

ЛУКАС ЙОНСОН: Всичко стартира от една голяма купчина сняг. Успях да я издигна до равнището на балкона. Отне ми 19 часа. След това оформих места за скокове на ръка. Пистата към този момент е подготвена. Има осем бабуни и четири площадки за скокове.
Добре де, само че една същинска писта би трябвало да има надолнище. А тази на Лукас е равна. Проблемът със засилката, обаче, има моторизирано решение.

ЛУКАС ЙОНСОН: Това е мотор на остарял вентилатор. Използвам го за лифта. Оттук минава въжето и върти диска. Върти много бързо.
Дали е Лукас е удовлетворен от достижението си? Едва ли има подозрение.

Единственият проблем е, че дворът на семейство Йонсон е прекомерно дребен за концепциите на Лукас. Освен пистата за скокове, той възнамерява и пътека за ски тичане. А през лятото, когато снегът изчезне, приключенията в дома на 15-годишния откривател не свършват. Тогава напредването в двора става с въздушен тролей.

ЛУКАС ЙОНСОН: Работя в гаража. Ще видя може да се получи нещо по-голямо.
Какво ще бъде следващото откритие на Лукас? Дори и той не е напълно наясно. Сигурно е, обаче, че откритие ще има. Със сигурност и родителите на момчето тръпнат в очакване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР