Зимата все още е тук и времето ще го докаже

...
Зимата все още е тук и времето ще го докаже
Коментари Харесай

Температурите скачат до 20 градуса в началото на март

Зимата към момента е тук и времето ще го потвърди през идващите дни. Очакват ни превалявания, тук-там от дъжд, на други от сняг.

В сряда против четвъртък ще има по-сериозни валежи, което се дължи на синоптичната конюнктура над цяла Европа и над Средиземно море.

Температурите са позитивни денем, само че поради вятъра се усеща студено. Характерът на това време ще се резервира до края на седмицата, сочи средносрочната прогноза за времето.

В петък и събота ще остане облачно и по-студено, тук-там е допустимо и да превалява.

В събота против неделя ще има валежи от сняг. През уикенда, изключително над южните региони и югоизточните региони ще има повече превалявания, основно от сняг, допустимо е даже тук-там да се образува снежна завивка.

В неделя, понеделник и от елементи във вторник ще застудее фрапантно. Дневните температури се чака да бъдат негативни. На места ще са -5 до -8 градуса, главно в западните, северозападните и североизточните региони.

Нов циклон в понеделник против вторник ще окаже въздействие над страната и още веднъж ще има валежи от сняг. Времето ще бъде динамично, облачно, с валежи.

Като цяло през цялата тази седмица, най-много в края ѝ и началото на идната, в цяла Европа ще бъде доста студено. Вероятно това ще бъде един от най-студените интервали през тази зима над целия европейски континент, в това число и над Балканите.

В началото на месец март обаче, към първи и втори, синоптичната конюнктура над целия континент ще се промени и ни чака много съществено стопляне. Температурите тук-там даже може да доближат 18-22 градуса, написа manager.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР